nlc.hu
Trend

Szépségápolási hibák, amik öregítenek

5 szépségápolási hiba, ami észrevétlenül öregít

Hoztunk néhány gyakori smink, bőr- és hajápolási hibát, amiket mindannyian elkövetünk, pedig észrevétlenül öregítenek.
öregítő szépségápolási hibák

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi imádjuk nézni azokat a híres nőket, akik büszkén viselik a korukkal járó sajátosságokat: megvillantják az őszülő hajukat, nem takargatják a ráncaikat és bőrhibáikat. Ezek a nők inspirálnak minket. A fiatalok szeretnének úgy kinézni, mint ők, a velük egykorúak pedig minden titkukra kíváncsiak. Pedig ők is ugyanúgy megtapasztalják a gravitáció hatásait és mondanak búcsút a kollagénnek. 

Viszont biztosra vesszük, hogy bár megélik a korukat, de nem tesznek semmit, amitől direkt idősebbnek tűnnének. Így például az alábbi szépségápolási hibákat sem követik el. Ezek ugyanis – legyen szó a haj- vagy bőrápolásról, esetleg sminkelésrőltitkon öregítenek.

Nem használsz fényvédelmet minden. egyes. nap.

Ez az a pont, amit nem lehet elégszer elmondani. Télen-nyáron, minden évszak minden napján elengedhetetlen, hogy a napodat egy jó adag fényvédelemmel kezdd. A napsugarak ugyanis rendkívül roncsolják a bőrödet, ami így veszít a rugalmasságából, jelentősen csökken a kollagéntartalma, és gyorsabban jelennek meg rajta ráncok. És ez csak a szépség oldala, az egészségügyi következményekről, mint a bőrrák, még nem is beszéltünk.

Nem használsz retinolt

Nem minden retinol ugyanolyan – ezt tartsd észben, amikor attól félsz, hogy túl erős ez a szérum. Kérj tanácsot a kozmetikusodtól vagy bőrgyógyásztól, akik tudnak majd neked való retinolt vagy annak alternatíváját ajánlani! Ez egy igazán jolly joker eleme lehet ugyanis a bőrápolási rutinodnak, miután megújítja a bőröd, és csökkenti a finom vonalak és ráncok látványát. Hidratáló termékekkel kombinálva használd.

Nem törődsz a hajaddal 

Mielőtt a szívedhez kapsz: nem kéthetente esedékes fodrászidőpontokat kérünk számon rajtad, és még csak nem is vádolunk igénytelenséggel. Olyan aspektusokra gondolunk, amik csapdájába úgy sétálsz bele, hogy fel sem tűnik. Ilyen például az erős hőhatás, ami roncsolja a hajszálaidat. És igen, ebbe már a hajszárítás is beletartozik, nem csupán a vasalás vagy a göndörítés. Ha nincs lehetőséged a levegőn szárítani a hajad, legalább fektess be egy jó minőségű hővédőre.

A másik, amire szükséged van, az a selyem párnahuzat: csodálatosan képes megelőzni a tincsek töredezését (és nem mellesleg a ráncokat is az arcodon!). Illetve hetente használj regeneráló termékeket, különösen akkor, ha olyan kemény kezeléseknek vannak kitéve a fürtjeid, mint a szőkítés vagy a dauer.

Nem stimmel a korrektor

Először is szögezzük le, hogy a szemed alá felvitt korrektorból egy leheletnyi is elég, különben ahelyett, hogy elfedné a bőrhibákat, felhívja azokra a figyelmet. De az sem mindegy, hogy milyen árnyalattal próbálkozol a sötét karikák eltüntetésekor. Ha nagyon világos a bőröd, akkor a rózsaszínes tónusokra van szükséged, ha azonban sötétebb a bőröd, a narancsos árnyalatokkal érdemes kísérletezni. 

Nem használsz ajakceruzát

A száj körüli finomvonalak sajnos remek csapdaként szolgálnak, ha a rúzsunkról van szó. Elkenődik, belefolyik a termék, ezt azonban könnyen meg lehet előzni. Mégpedig úgy, hogy mindig előkészíted a terepet egy szájceruza segítségével, ami vagy az ajkad természetes színével vagy a rúzs árnyalatával egyezik meg. Ezzel húzol egy határvonalat a bőröd és a rúzs között, ami így már nem lép át tiltott territóriumokra.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top