nlc.hu
Trend

Öregítő sminkhibák

Ezeket a sminkhibákat mindenki elköveti, pedig rettenetesen öregítenek

Ha nem örök gyerekarcú vagy, aki direkt arra vágyik, hogy idősebbnek nézzék, akkor lehet, hogy ezeket a bakikat kerülni akarod.

Az öregedés természetes, az idő múlik, ha akarjuk, ha nem. Mi csak annyit tehetünk, hogy utat engedünk a dolgok természetes folyásának. És lehetőleg nem segítünk rá a folyamatra például sminkkel (kivéve, ha kifejezett célunk, hogy idősebbnek, vagy örök gyerekarcúként épp a koruknak megfelelően nézzünk ki). Az alábbi sminkbakikkal azonban akaratlanul is öregíted magad

Maszkos alapozó

A sűrűbb, krémes alapú vagy magas fedésű alapozó sajnos beülhet az apró ráncokba, és gyűrődhet ahogy mosolyogsz és mozgatod az arcod a nap folyamán. „Ehelyett válassz inkább a szérum bázisú alapozót vagy színezett hidratálót, amitől nem tűnik száraznak a bőröd, hanem inkább ragyogni fog. Üdének és fiatalosnak fog tűnni az arcod, miközben az apró hibák így is eltűnnek majd” – mondta Saffron Hughes, sminkmester. Hozzátette, hogy ugyanez érvényes a korrektorra is: ne tegyél túl sokat belőle a szemed alá, mert beleül a ráncokba.

Porozol

A poralapú termékekkel ugyanaz a gond, mint a sűrű alapozóval: ahelyett, hogy eltüntetné a ráncokat és a finom vonalakat, inkább kiemeli őket. Helyettük krémes vagy folyékony állagú dolgokat érdemes használni a szakértő szerint a pirosítótól a bronzosítón át még a szemhéjfestékig is. Ezeket a termékeket amúgy is jobban szereti a bőrünk, ami idővel egyre csak szárazabb lesz.

Túl erős szemsmink 

Az erősen kihúzott szemnek öregítő hatása lehet, pláne, ha sötét árnyalatokat használsz. A sminkmester szerint ezek a színek „nemcsak kisebbítik a szemet, de nagyobb árnyékot is vethetnek, ezzel a fáradtság látszatát keltve. Egy nude vagy világos szemceruza a vízvonalon éberebbé varázsolja a tekintetet.”  A tusvonalat szintén hanyagold, inkább egy füstös barna vonalat húzz vékony ecset segítségével a minél precízebb, határozottabb eredményért.

Nem férek a bőrödbe

Jelenet a Nem férek a bőrödbe című filmből (Fotó: Casual Friday Productions / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

Vékony szemöldök 

Minél idősebbek vagyunk, annál inkább vékonyodik a szemöldökünk. A fiatalos hatás érdekében dúsítsd és vastagítsd a szemöldököd, ahelyett, hogy a maradék szálakat is kiszedegetnéd.

Nulla primer

Az olyan primerek, amik olyan hidratáló komponensekkel dúsítottak, mint például hialuronsav csodálatosan kisimítja a bőrt. A szilikonbázisú primerek pedig kitöltik a finom vonalakat. Ezért vétek kihagyni a sminkrutinodból az alapozó és a korrektor előtti lépésként. Ráadásul meghosszabbítja a sminked élettartamát is.

Sötét rúzs 

Bár ezekben a hűvösebb hónapokban szívesen váltunk sötétebb árnyalatokra a rúzs műfajában is, valójában ezek öregítenek. Inkább a természetes szájszínednél egy vagy két árnyalattal sötétebb rúzst válassz, amit aztán szájfénnyel emelsz ki. „A szájfény dimenziót ad az ajkaknak, amik a korral egyre vékonyodnak. Szájfénnyel azonban dúsabb száj illúzióját kelthetjük” – magyarázta a szakértő.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top