nlc.hu
Trend

Kamu vakcina az interneten

Százezrekért árulják a kamu vakcinákat a sötét weben

Több mint 200 ezer forintot is kérhetnek egy valószínűleg hamis vakcináért a darkneten.
Vakcina

A csalók kihasználják a koronavírus-járványt: kamu vakcinákat, hamis oltási igazolványokat és negatív teszteredményeket árulnak a darkneten – írja a BBC.

Egy-egy adag AstraZeneca, Szputnyik, Sinopharm vagy Johnson & Johnson vakcináért 150-230 ezer forintnak megfelelő dollárt kérnek. Ezekről nem tudni, hogy valódi védőoltások-e, vagy hamisítványok, de inkább az utóbbi. Vagy egyszerűen semmit sem küld az eladó. Ezért semmiképpen ne rendeljünk vakcinát – vagy más gyógyszert – az internetről.

A Check Point nevű kiberbiztonsági cég január óta figyeli a sötét web fórumait és más értékesítési helyeit. Azt tapasztalták, hogy az elmúlt hónapokban megháromszorozódott a vakcinák és a járványhoz kapcsolódó dokumentumok illegális kereskedelme.

Az eladók az Egyesült Államokból, Angliából, Spanyolországból, Németországból, Franciaországból és Oroszországból kínálnak minden bizonnyal hamis vakcinákat.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/cottonbro)

Vakcinával csalnak: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top