nlc.hu
Trend

A Google mai logójával a maszkviselés és a távolságtartás fontosságára hívja fel a figyelmet

Ma a Google logója is a maszkviselésre és a távolságtartásra figyelmeztet

A keresőmotor főoldalán most a járványügyi védekezésé a főszerep.

A Google felhasználói már megszokhatták, hogy a kereső oldalán rendszeresen találkoznak a jellegzetes logó újragondolt változataival. Általában jeles dátumok, fontos évfordulók alkalmából dolgozzák át az öt betűből álló logót, most azonban a koronavírus-járvány elleni védekezésre igyekeznek felhívni a figyelmet.

Aki a mai napon felkeresi a Google főoldalát, először a „hagyományos” logót fogja látni, ám pár másodperc elteltével a színes betűk egyenként maszkot húznak, végül pedig el is távolodnak egymástól. Ha az egér kurzorját a logó fölé visszük, megjelenik a logócsere apropója is. 

„A maszkhasználat továbbra is fontos. Viseljen maszkot, mentsen életeket” – írják a Google főoldalán. 

A Google-logo is a maszkviselésre figyelmeztet

Maszkot viselnek a Google-logó betűi (Forrás: Google)

A maszkviselés és a távolságtartás eddig is a járvány elleni védekezés két legfőbb fegyverét jelentették, ezekre pedig a továbbiakban is szükségünk lesz, legalább addig, amíg a társadalom tagjainak oltása el nem éri az úgynevezett nyájimmunitást vagy közösségi immunitást, amikor a koronavírus már nem tud tovább terjedni. Ehhez viszont a legtöbb szakértő szerint is többre lesz szükség, mint a kormány által meghatározott 2,5 millió ember, amelyhez a korlátozások lazítását kötötték. 

További híreink a koronavírus-járvány témakörében:

A Google is a maszkviselésre figyelmezteti a netezőket

A Google tajvani munkatársai (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top