nlc.hu
Trend

Szabadon utazhatnak Ausztrália és Új-Zéland polgárai a két ország között

Összenyitja „korona-buborékját” Ausztrália és Új-Zéland

Az ottani állampolgárok mostantól szabadon utazhatnak a két ország között

A Twitteren számolt be róla dr. Eric Feigl-Ding járványkutató, hogy a megfelelő járványkezelésnek köszönhetően április 19-től megkezdődhet a szabad utazás Ausztrália és Új-Zéland között, miután a két ország egybenyitotta az úgynevezett „korona-buborékját”

Jelenleg egyik országban sincs szükség a karanténra, ugyanis Ausztrália és Új-Zéland is szigorú intézkedéseket vezetett be a #ZeroCovid stratégiát követve. 

Még múlt héten írtunk róla, hogy Új-Zéland annyira jól áll a járványkezelésben, hogy már márciusban több tízezer néző részvételével rendezték meg a CubaDupa ingyenes zenei fesztivált. 

Ausztrália és Új-Zéland megnyitja kapuit a másik ország előtt

Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke (Fotó: Getty Images)

A járványkutató felhívta a figyelmet, hogy az úgyneveztett transz-tasmán buborék megnyitását nem az tette lehetővé, hogy földrajzi elhelyezkedése miatt a két szigetország távol esik a világ többi részétől. Dr. Feigl-Ding rámutatot, hogy sokkal inkább az okos járványügyi intézkedések eredménye a korai nyitás. Példaként Vietnámot hozta fel, amely nem szigetország, egy ideje azonban mégsem jelentettek egyetlen koronavírus-fertőzést sem a régióból. 

További híreink a koronavírus-járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top