nlc.hu
Szabadidő

Új-Zélandon már annyira nincs járvány, hogy több tízezres fesztiválon buliztak az emberek

Százhúszezren vettek részt az új-zélandi zenei fesztiválon

A szigetországban a világ legnagyobb szabadtéri rendezvényt tartották a koronavírus megjelenése óta.

Európából nézve szinte elképzelhetetlen jelenetek játszódtak le múlt hétvégén Új-Zélandon, ahol a Covid-19 feltűnése óta most először rendeztek nagyszabású szabadtéri fesztivált – írja az NME.
A CubaDupa nevű ingyenes rendezvény két napon át tartott Wellingtonban. Az új-zélandi fővárosban már korábban feloldották az összes járványügyi korlátozást, így hatalmas tömeg gyűlt össze a fesztivál mindkét napján. Az NME információi szerint csak az első napon mintegy százhúszezer ember bulizott, 50 színpad közel 1750 előadójának zenéire.

„Nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy Új-Zéland legsokszínűbb és legkreatívabb fesztiváljának a házigazdái lehetünk – mondta Gerry Paul fesztiváligazgató. – A mostani tudásunk szerint jelenleg ez a világ legnagyobb zenei és művészeti fesztiválja.”

Több tízezren buliztak múlt hétvégén a covid-éra első szabadtéri koncertjén

Ez a fotó 2021. március 28-án készült Új-Zéland fővárosában (Fotó: CubaDupa/Facebook)

Paul szerint ez volt az eddigi leglátogatottabb CubaDupa fesztivál: „mindenki szélesen mosolygott, a nézők, az előadók, az árusok és a dolgozók is.”

Bár a városban feloldották a járványügyi korlátozásokat, a fesztivál látogatóit arra kérték, hogy belépéskor mindenki olvasson le egy QR-kódot a telefonjával, a tömegben pedig önkéntesek kézfertőtlenítőt osztottak a bulizóknak.

A szigetországban éledezik a kulturális élet, a SIX60 nevű együttes áprilisban ötvenezer fő előtt tervez koncertet adni az aucklandi Eden Park stadionban.

Európában eközben csak kísérleti jelleggel tartanak egyelőre koncerteket, ilyen volt az a barcelonai rendezvény is, ahol 5000 embert engedtek be a nézőtérre.

További cikkeink a koronavírus-járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top