nlc.hu
Trend

Időjárás: kezdenek elvonulni a felhők, de a melegre még várni kell

Lassan szabadulunk az áprilisi téltől

Szépen lassan elvonulnak a felhők, de addig még marad a cudar idő.

A hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg elárasztotta kontinensünk északi, északnyugati felét – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. A Közép-Európát is átszelő markáns hidegfront mentén több helyen eső, havas eső, havazás előfordul, hátoldalán a gomolyfelhőkből hózáporok, záporok alakulnak ki.

A fronttól délebbre a sok napsütést általában csak kevés felhő zavarja, csapadékról elvétve érkezik jelentés. Mindössze Görögországban és Törökországban felhősebb az idő, arrafelé egyes tájakon eső esik. A Kárpát-medencében szerdán folytatódik a hűvös, nagy területen szeles idő.

Lassan vonul el a hideg idő

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig

Egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, kiderül az ég, a keleti, délkeleti megyékben azonban tartósabban felhős marad az idő, és estig előfordulhat gyenge eső, havas eső, havazás, arrafelé csak az éjszaka második felére csökken jelentősen a felhőzet.

Szerdán délelőtt kevés, délután egyre több gyorsan vonuló gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. A késő délelőtti, déli óráktól kezdődően elszórtan alakul ki hózápor, zápor, nagyobb eséllyel az északkeleti és délnyugati megyékben zivatar is lehet. Bár éjszakára átmenetileg veszít erejéből a légmozgás, szerdán napközben az északnyugati szelet nagy területen erős, néhol viharos közeli lökések kísérik. Záporok, zivatarok környezetében is lehetnek erős, esetleg viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos helyeken ennél több fokkal hidegebb, néhány helyen ennél enyhébb idő is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 7 és 11 fok között valószínű.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top