nlc.hu
Szabadidő

Elhunyt a színész, aki a csernobili főmérnököt alakította az HBO sorozatában

Meghalt a Csernobil című sorozat egyik sztárja

54 évesen, agydaganat miatt hunyt el.

A BBC számolt be róla, hogy elhunyt a brit Paul Ritter, akit a hazai tévénézők leginkább a 2019-es Csernobil című sorozatból ismerhettek. A sokoldalú színész – aki egyébként főleg komikus szerepeiről volt ismert – alakította Anatolij Gyatlovot, a csernobili atomerőmű főmérnökének helyettesét, aki az 1986-os katasztrófa idején éppen szolgálatban volt.

Paul Ritter főként Nagy-Britanniában volt ismert, ahol a BBC több filmjében és sorozatában is szerepelt, de színpadi színészként is aktív volt. 2005-2006 között a Royal National Theatre társulatának tagjaként Olivier-díjra jelölték, 2009-ben pedig egy Tony-jelölés is jutott neki. 2013-ban ő alakította John Major volt brit miniszterelnököt a The Audience című filmben, amelyben Helen Mirren formálta meg II. Erzsébet angol királynőt.

Meghalt a Csernobil című sorozat egyik színésze

Paul Ritter az Old Vic színház színpadán 2016-ban (Fotó: Getty Images)

A színész olyan nemzetközi filmsikerekben is szerepelt, mint a Kvantum csendje című James Bond-film, vagy a Harry Potter és a Félvér Herceg.

„Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy Paul Ritter tegnap éjszaka elhunyt” – közölte a hírt az ügynöke. A színészt a családja körében érte a halál.

A színész kérésére rajongói a nívós londoni Old Vic színház által létrehozott jótékonysági alapítványnak, az Old Vic Impact Fundnak adakozhatnak kegyeletük jeléül. Az alapítvány fiatal színészeket és színházi szakembereket támogat.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top