nlc.hu
Trend

Tömeg a kirándulóhelyeken

Tömve volt a Balaton-part és a Margitsziget, fittyet hány a maszkviselésre a kirándulók többsége

Megteltek a kirándulóhelyek a szombati verőfényes napsütésben, a maszkviselésre azonban egyre kevesebben ügyelnek.

Elárasztották a kirándulók a népszerű túrahelyeket az egész országban – számolt be a Tények. Pár napja még esett a hó és fagypont alatt volt a hőmérséklet, szombatra azonban 15 foknál is melegebb lett.

balaton

A Balatonnál sem ügyeltek sokan a maszkviselésre – Forrás: Tények – videó

A Balaton-part szinte megtelt, rengetegen voltak Balatonfüreden, de a fővárosban a Margitszigeten is hatalmas tömeg volt szombaton, a parkolóba alig lehetett bejutni. Kígyózó sorban álltak az autók. 

Mint a Tények riportjából kiderül, a legtöbb kiránduló nem hord maszkot, annak ellenére, hogy kötelező lenne. Hiába mondták be hangosbemondón például a balatonfüredi sétányon, hogy kötelező a maszkviselés, sokan mégsem takarták el az orrukat és a szájukat. Hasonló volt a helyzet a Margitszigeten is.

A Siófokon élők szerint most még rosszabb a helyzet, a kirándulók egyáltalán nem tartják be a járványügyi szabályokat. Egy helybéli szerint az emberek 90 százalékán nincs maszk, és ezt nem is ellenőrzik.

Az előrejelzések szerint a kellemes meleg azonban nem tart sokáig, hamarosan újabb lehűlés érkezik.

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top