nlc.hu
Trend

Melegvizes kesztyűk fogják a fertőzöttek kezét

A kép, ami összefoglalja a járványt: melegvizes kesztyűk szorongatják a beteg kezét

Egy brazil nővér zseniális ötlete a magányos, lélegeztetőgépen fekvő pácienseken segít.

Brazíliát különösen sújtja a koronavírus, nem csoda, tekintve, hogy a legdurvább mutáns onnan indult, az ország feje pedig többször elmondta nyíltan, nem tartja különösebben fontosnak a védekezést. Ahogy arra számítani lehetett, a kórházak tele, betegek ezrei haldokolnak magányosan lélegeztetőgépre kötve. 

Egy nővérnek végül zseniális ötlete támadt: megtöltött két kesztyűt meleg vízzel, összekötözte és a betegek kézfejére helyezte az emberi érintést pótolandó. Erről kép is készült, amely persze letarolta az internetet, sokan az egész járvány jelképeként tekintenek rá, az első ránézésre furcsa megoldásnak pedig az Isten keze nevet adták.

Melegvizes kesztyű

Forrás: Twitter

A kép egy São Pauló-i kórház intenzív osztályán készült, itt mutatta be Semei Araújo Cunha nővér a megoldást. Azzal posztolta a fotót, hogy „nem elég profinak lenni, empátia is kell, jó, ha a szív beszél”. Nem Cunha ötlete volt a kesztyűs módszer, hanem egy Lidiane Melo nevű riói nővéré, aki eredetileg egy lélegeztetőgépre kötött beteg vérkeringését szerette volna javítani így, miután a meleg kesztyű és kötés nem működött, meleg vízbe pedig fertőzésveszély miatt nem akarta tenni a kezét. 

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top