nlc.hu
Trend

Ez a nő egy ritka rendellenességben szenved.

Láttál már ilyen furcsa betegséget? – képek

Furcsa rendellenességről posztolt egy fotót az amerikai Julie O'Mahony.

A 23 éves Julie O’Mahony édesanyja egy olyan rendkívül ritka rendellenességgel él együtt, amely miatt az ujjai némelyike teljesen fehér marad.

A lány a Twitteren osztotta meg az édesanyja kezéről készült képet ezzel a szöveggel:

„Nem ez a legfurcsább dolog, amit valaha láttál?”

Anyukája, Monica, úgynevezett Raynaud-szindrómában szenved, ami annyit jelent, hogy a hidegben keringészavar állhat be a végtagokban, elsősorban az ujjak végén. Ilyenkor a bőr kifehéredik, majd ellilul, az ujjak kisebesedhetnek, száraz gangréna és üszkösödés is kialakulhat rajtuk.

A Cork City-ben élő Julie azt írta a Twitteren, hogy amikor kint hideg van, és anyja nem visel kesztyűt, az ujjai teljesen kifehérednek, és alig érzi őket. Keveset beszélnek erről a rendellenességről, pedig úgy tűnik, sokan érintetek, ugyanis a bejegyzését azóta több min 32 ezren kedvelték, és több mint ezer komment érkezett a poszt alá, sokan azt írták, hogy ők is ezzel a betegséggel küzdenek. Ezt a képet például egy hozzászóló posztolta a saját kezéről.

 

rendellenesség, kéz

Fotó: Twitter

Korábban az nlc is írt egy nőről, akinek elkezdtek a hidegben üszkösödni az ujjai. A nő egyből orvoshoz fordult, és  kiderült, az úgynevezett Raynaud-szindrómától szenved, ezért különösen érzékenyek a végtagjai a hidegre.

Fotó: Twitter

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top