nlc.hu
Trend

Így táncolt hírességekkel Diana hercegnő

Magnumtól Clint Eastwoodig – Férfiak, akik megtáncoltatták Diana hercegnőt

A fiatal Diana hercegnőt nem csak John Travolta táncoltatta meg 1985-ben, a Fehér Házban rendezett bálon...

Diana hercegnőről számos ikonikus fotó készült élete során, mind közül pedig az egyik legismertebb az, melyen John Travoltával táncol 1985-ben, a Fehér Házban rendezett bálon. Nem a színész ötlete volt egyébként, hogy felkérje táncolni a walesi hercegnét, hanem az elnöki pár, Ronald és Nancy Reagan találták ki az egészet, mivel úgy vélték, jól mutatnának a sajtóban a sztárról és Dianáról készült közös fotók.

„Odaléptem hozzá, megérintettem a könyökét és felkértem táncolni. Felém fordult azzal a kissé szomorú, de magával ragadó mosolyával, és elfogadta az invitálásomat. Aztán táncoltunk, akár egy tündérmesében” – idézte fel egy nyilatkozatában Travolta.

Diana hercegnő és John Travolta

Diana hercegnő és John Travolta híres tánca (Fotó: Anwar Hussein/ WireImage)

A királyi ház egykori komornyikja, Paul Burrell néhány éve könyvében azt írta: Diana hercegnő sokkal inkább azt szerette volna, hogy a világhírű orosz balettművész, Mihail Barisnyikov táncoltassa meg az estélyen, ez a vágya azonban sem ott és akkor, sem pedig később nem teljesült.

Az eseményen a férje, Károly herceg sem kérte fel táncolni, ám helyette akadt egy sor világhírű táncpartnere. Megtáncoltatta rögtön maga az elnök is…

Diana hercegnő és Ronald Reagan

Ronald Reagannel is táncolt (Fotó: Profimedia)

De Clint Eastwooddal és Tom Selleckkel is eljárt egy-egy táncot. A Thomas Magnumot megformáló színész utóbb egy interjújában elárulta, nagyon ideges volt a tánc közben, mivel fogalma sem volt, miről társaloghatna a 24 éves hercegnővel. Eastwood ugyanakkor állítása szerint még nála is jobban izgult, és meglehetősen kényelmetlennek érezte a helyzetet.

Diana hercegnő, Clint Eastwood és Tom Selleck

Clint Eastwood és Tom Selleck is megtáncoltatta (Fotó: Profimedia)

Egészen a közelmúltig kevéssé volt ugyanakkor közismert, hogy az estélyen Neil Diamond is jelen volt, aki előadott néhány dalt, majd pedig ő is felkérte táncolni Dianát. Az erről készült képet Pete Souza, a Fehér Ház egykori fotósa tette közzé nemrégiben az Instagram-oldalán. A felvételen jól látszik, hogy a fiatal hercegnő bizony elpirult a tánc közben.  

„Jól emlékszem, hogy elénekelte a You Don’t Bring Me Flowers című számát is. Úgy rémlik – bár nem vagyok biztos benne – hogy a tánc közben is folytatta a dalt. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy Diana láthatóan elpirult, amikor Neillel táncolt. A fényképen is látható, hogy az arca kissé vörös, de abban a pillanatban ez még nyilvánvalóbb volt” – mesélte a fotós.

Olvass még a brit királyi család titkairól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top