nlc.hu
Trend

Helen Kellerről mintázták az új inspiráló Barbie-t

Helen Kellerről mintázták a legújabb inspiráló Barbie-t

barbie, inpsiráló nők

Helen Keller a Barbie Inspiráló nők sorozatának legújabb tagja, jelentette be a Mattel. Helen Keller író volt, aktivista és előadó. Ő volt az első siket és vak diák, aki egyetemi diplomát szerzett. Szobra található a washingtoni Capitoliumban. Termékeny író volt, sokat utazott, és hirdette háborúellenes nézeteit. Kiállt a női egyenjogúság, a munkásosztály jogai és a szocializmus mellett.

Lisa McKnight, a Mattel vezető alelnöke üdvözölte a Barbie soraiban az új modellt,  szerinte fontos, hogy egy olyan nő is helyet kapjon a sorban, aki komoly munkát végzett a vakok és gyengénlátók közösségéért. 

A sorozatban szereplő inspiráló Barbie-k valósághű ruházatot és kiegészítőket viselnek, továbbá mindegyik babához részletes ismertető tartozik az általa megformázott példakép munkásságáról.

A márka célja, hogy biztosítsa a lányok számára a szükséges erőforrásokat és támogatást, hogy elhiggyék magukról: bármi lehet belőlük. A mára több mint 200 hivatást felvonultató Barbie vállalása, hogy évente legalább 10 új ösztönző, inspiráló női példaképet mutat be, ennek köszönhetően érkeztek Magyarországra a Frida Kahlót és Katherine Johnsont ábrázoló babák. Ősszel pedig kerekesszékes és műlábas babával bővül a portfólió, amellyel a márka célja, hogy párbeszédet indítson a testi fogyatékossággal és annak elfogadásával kapcsolatban.

Fotó: Instagram

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top