nlc.hu
Trend

Szlovákia: külföldiként ingyenes az antigén teszt

Szlovákiában a PCR-teszt mellett az antigénteszt is ingyenes a külföldről érkezőknek

A külföldiek ingyenes PCR- és antigéntesztjéről a szlovák egészségügyi miniszter, Zuzana Eliášová tett bejelentést.

Ha valaki zöld besorolású országból érkezik Szlovákiába, tizennégy napra házi karanténba kell vonulnia, amely azonban feloldható, ha közben negatív PCR-tesztet produkál, vagy eredményes lesz az antigéntesztje, amit az országban tartózkodása alatt végezhet el, méghozzá teljesen ingyenesen. A kötelező karantén nem vonatkozik azokra a személyekre, akiket már beoltottak koronavírus ellen, a 18 éven aluliakra és azokra sem, akik az elmúlt 180 napban átestek a megbetegedésen – írja az Újszó.

Antigén tesztelés közben (fotó: Getty Images)

Antigén tesztelés közben (Fotó: Getty Images)

Ha valaki piros besorolású országból érkezik, kicsit nehezebb dolga lesz, ugyanis a kötelező karantént leghamarabb a nyolcadik nap után hagyhatja el, és csak akkor, ha negatív lesz az RT-PCR tesztje. Fekete besorolású ország esetében negatív teszt esetén is kötelező megvárni a 14 napos karantén végét. Az országba való belépést követően azonnal regisztrálni kell az alábbi linken, mivel a regisztrációs igazolást a hatóságok bármikor elkérhetik az ott tartózkodás ideje alatt. Ha valaki repülőgéppel megy az országba, egy kérdőívet kell kitöltenie még a landolás előtt.

Szlovákiáról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top