nlc.hu
Életmód

Utazhatunk Szlovákiába

Végre megoldódott, mehetünk Szlovákiába

A képlet egyszerű, csak védettségi igazolás kell, és át is léphetjük a határt. Szlovákia közben engedélyezte a Szputnyik V oltást is.

Vladimír Lengvarský szlovák egészségügyi miniszter aláírta a védettségi igazolások kölcsönös elismerését Szlovákia és Magyarország között – közölte Gyimesi György szlovákiai magyar parlamenti képviselő a Facebook-oldalán, írja a Körkép.sk.

„A részletek véglegesítését követően a két ország minisztériuma között napokon belül rendeződik a helyzet, megoldva ezzel az állampolgárok egyik égető problémáját. Örülök, hogy a sok befektetett munka és tárgyalás meghozta az eredményt” – írják. 

a tátra látképe

A csodálatos Tátra látképe (Fotó: Unsplash)

A két ország oltási igazolásainak kölcsönös elismerését Magyarország javasolta még hetekkel ezelőtt. A portál megjegyzi, hogy Szlovákiában azonban még az egyes oltóközpontok által kiadott igazolások formájának egységesítése is megoldatlan probléma volt, de ezt a kérdést a múlt héten az egészségügyi minisztérium megoldotta.

Hova érdemes idén utazni? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top