nlc.hu
Szabadidő

Irány Horvátország

Irány Horvátország: mutatunk családbarát tengerpartokat

Horvátország elfogadja a magyar védettségi igazolványt, úgyhogy mutatjuk, hova érdemes menni a családdal és milyen feltételekkel léphetünk az országba.

A családi nyaralás kicsit körülményessé vált mostanában, főleg, ha külföldre szeretnénk utazni. Az állandóan változó járványügyi szabályok miatt néha azt sem tudjuk, hol áll a fejünk, nehéz előre tervezni a nyárra, ráadásul a magyar védettségi igazolványt és a keleti oltásokat sem fogadják el mindenhol, emiatt pedig eléggé beszűkültek a lehetőségeink a külföldi nyaralásra. Horvátországba szerencsére azonban mehetünk az igazolványunkkal és az orosz meg kínai oltásunkkal is, ezért mutatunk olyan úti célokat, ahova gyerekkel, családdal együtt is érdemes elindulni.

A horvátországi utazás feltételei

A május 15-én frissített konzuli tájékoztató oldal szerint a következő feltételekkel léphetünk Horvátország területére:

  • Horvátország elfogadja a magyar védettségi igazolványt a papíralapú oltási igazolvánnyal együtt, melyen a két oltási dátum szerepel. 
  • A második oltás után 14 nappal engednek be az országba. 
  • A 7 év alatti gyerekeknek nincs tesztelési és karanténkötelezettsége, ha a szülőknek van védettségi igazolványa és oltási igazolványa.
  • 7-18 év közötti gyerekek beutazása negatív teszttel lehetséges.
  • Ha nincs oltási igazolvány, akkor is lehet Horvátországba menni, ám ebben az esetben szükséges a 48 óránál nem régebbi teszt, de karantén csak akkor kötelező, ha a határátlépés után végeztetjük el a tesztet. 
  • Magyarországra hazatérve nincs teszt- és karanténkötelezettsége a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtteknek és a velük utazó 18 év alatti gyerekeknek.

Gyerekbarát tengerpartok Horvátországban

Medulin

Ide menj el Horvátországban

Medulinba nyugodtan elindulhatunk kisgyerekkel (Kép: Getty Images)

Pulától nem messze, az Isztriai-félsziget déli részén található Medulin, amely egy picike település, ám egy csodálatos, lassan mélyülő, homokos strandot rejteget. A magyaroknak kifejezetten kedvelt úti cél, mert könnyen és gyorsan megközelítő itthonról is. Mivel a víz itt fokozatosan mélyül, ezért kisgyerekes családoknak is ajánlott a helyszín, hiszen így biztonságosan ülhetnek a totyogók a bokáig érő, sekély részen. Ha pedig ez nem lenne elég szórakoztató a gyerekek számára, még vízi játszótér és csúszdapark is várja az izgalmas nyaralásra vágyókat.

Lopar

Menj Horvátországba nyaralni!

Lopar csodálatos tengerparttal várja a családokat (Kép: Getty Images)

A Rab sziget északkeleti partján fekvő Lopar település a családok paradicsoma, melynek lassan mélyülő, hatalmas homokos tengerpartját pont Paradicsom-partnak is nevezik. Biztonságos pancsolást ígér a legkisebbeknek is, míg a nagyobbak beáshatják a szülőket a homokba, vagy az egész család mehet csónakázni és vízi játékokat kipróbálni, ha már elég volt a tengerben lubickolásból. Az sem baj, ha nincs jó idő, mert Lopar abszolút felkészülten, rengeteg gyerekprogrammal várja mindig a családokat.

Zaton

Ide menj Horvátországban

Zaton partjain nem lehet unatkozni (Kép: Getty Images)

Zaton másfél kilométeres homokos strandja épp arra lett kitalálva, hogy a gyerekek és szülők heverjenek és olykor megmártózzanak a vízben. Ám a Zadartól alig 13 kilométerre fekvő település jóval többet képes nyújtani, mint a végeláthatatlan strandolás: vízi csúszdák, élménypark, felfújhatós jéghegy játszótér várja az izgalmas nyaralásra vágyó családokat.

Bisevo

Horvátország úti célok

Bisevo különleges úti cél a családok számára (Kép: Getty Images)

Bisevo szigetét kicsit nagyobb gyerekekkel is jó szívvel ajánljuk, ugyanis a hely különlegessége az, hogy 26 tenger alatti barlang veszi körül. A barlangok közül a Kék és a Zöld barlang olyan élményt nyújt valószerűtlenül türkizkék vizével, hogy az egész családnak leesik tőle az álla. A Porat-öbölben található partszakasz a legjobb úti cél kisebb gyerekkel, egyrészt a homokos part miatt, másrészt pedig mert a környező szikláktól szélvédett résznek számít.

Nyaralás 2021:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top