nlc.hu
Trend

Odaadta a cipőjét a diáknak a jó fej tanár

A cipője miatt nem engedték be az érettségi ünnepségre a diákot, váratlan dolgot tett érte a jó fej tanár

A dress code miatt nem mehetett be az érettségi ünnepségre az egyik diák, szerencsére egy önzetlen tanár segített neki.
Érettségi, diploma

Amikor Daverius Peters május 19-én megérkezett az érettségi ceremóniára, nagyon meglepődött, mert nem engedték be a Louisiana állambeli Boutte középiskolájába. A 18 éves fiatalnak azt mondták a Hahnville Középiskola bejáratánál, hogy a cipője nem felel meg a dress code-nak, így amíg nem cserél cipőt, nem mehet be az ünnepségre – írja a Washington Post.

Peters egy fehér talpú, fekete bőr sportcipőt viselt, és eszébe sem jutott, hogy bármi gond lehet a lábbelivel. Sajnos a szőrös szívű ajtónállók nem engedték be, és mivel már csak pár perc volt az ünnepség kezdetéig, a diák tehetetlennek érezte magát.

Csüggedten állt az épület előtt, amikor megpillantotta John Butlert, az iskola egyik oktatási asszisztensét, aki sok diáknak a mentora. A 38 éves tanár ezúttal szülőként érkezett az eseményre, mert a lánya is részt vett az érettségi ünnepségen.

Peters odarohant a tanárhoz, és elmesélte, mi történt vele. A pedagógus nem értette, mi volt a probléma a diák cipőjével, de hiába próbálta meggyőzni a beengedéséért felelős nőt, nem járt sikerrel. Ekkor váratlan dolgot tett: odaadta a saját cipőjét a fiatalnak.

Nem is volt kérdés. Az volt az egyik legfontosabb pillanat az életében, nem hagyhattam, hogy bármi miatt lemaradjon róla

– emlékezett vissza az esetre a jó fej tanár.

Bár a cipő mérete nem igazán passzolt, mert a pedagógus 11-es, a diák pedig 9-es méretet hord. A tinédzser alig tudott benne járni, de ez már nem akadályozta meg Peterst abban, hogy belépjen az épületbe, és a többi diákhoz hasonlóan átvegye az érettségi bizonyítványát.

A tanuló azt is elmondta, hogy igazából meg sem lepődött a tanár gesztusán, mert Butler egy ennyire kedves ember. Lehetséges, hogy a megható történet túlmutat az érettségi ceremónia estéjén, ugyanis a pedagógus kezdeményezi a dress code felülvizsgálatát.

(Kiemelt kép: Pexels/RODNAE Productions)

Iskolai dress code-balhék az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top