nlc.hu
Trend

Halálbüntetés külföldi filmekért Észak-Koreában

Halálbüntetés jár Észak-Koreában annak, aki külföldi filmeket tart magánál

Divatos frizuráért pedig átnevelőtáborba küldenek Észak-Koreában.

Kim Dzsongun a járvány sújtotta Észak-Korea egyik legfontosabb politikai prioritásának azt tekintette, hogy még szigorúbban kell büntetni azokat, akik külföldi filmeket és zenéket csempésznek az országba, vagy akár néznek és hallgatnak. Sőt, a diktátor szerint már azt is szigorúan büntetni kell, aki dél-koreai frizurát hord vagy dél-koreai szlengben beszél – írja a 444.hu.

Halálbüntetés jár Észak-Koreában annak, aki külföldi filmeket tart magánál

Kim Dzsongun. Fotó: AFP

Észak-Koreában mindig is illegális volt külföldi filmeket, tévéműsorokat és zenéket csempészni, de most egyenesen  

halálbüntetés jár annak, akinél nagy mennyiségben találnak japán, amerikai, dél-koreai vagy más tartalmakat, de ezek egyszerű fogyasztásáért is 15 év munkatábort kaphat bárki.

Május végén például egy férfit azért végeztek ki, mert DVD-ken és pendrive-okon dél-koreai filmeket árult, a családját pedig kényszerítették, hogy nézzék végig a kivégzést. Nemrég azért küldtek átnevelő táborba három kamaszt, mert a déli K-pop sztárokat idéző frizurájuk volt.

Kim Dzsongun az állami médiának írt levelében „veszélyes méregnek” nevezett minden külföldi behatást, legyen az média, divat, szleng vagy bármi hasonló, és felszólította a pártállam ifjúsági szervezetét, hogy lépjen fel minden ilyen „antiszocialista” jelenség ellen.

Mindezt egy olyan vezető mondja, aki a diktátor fiaként élvezett privilégiumainak köszönhetően fiatalabb korában nyugati popzenét hallgathatott, videójátékokat játszhatott, NBA-meccseket nézhetett anélkül, hogy ezért bárki munkatáborba akarta volna küldeni – jegyzi meg a lap.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top