nlc.hu
Trend

Tervezett készült a kórházak átalakításáról

Tervezet készült a kórházak átalakításáról, van, ahol csak nappal lehetne szülni

Ez csak egy munkaanyag, nem született még döntés arról, meg is valósítják-e ezeket az elképzeléseket.

Míg a kisebb, vidéki kórházak főleg járóbeteg-ellátást, egynapos sebészetet és krónikus ellátást végeznének, a nagyobb műtéteket, ügyeleteket a megyei kórházak kapnák meg – ezek a tervek is szerepelnek abban, az RTL Híradó birtokába jutott dokumentumban, amelyet az Országos Kórházi Főigazgatóság készített. 

A tervezetben szereplő adatok alapján hét kórházban megszűnne az aktív, közülük egyben a krónikus betegellátás is, valamint a „műtétes szakmák” 13 kisebb kórházban szűnnek meg vagy alakulnak át. A dokumentumban szó esik a kismamákról is, a kisvárosi kórházakban csak nappal lehetne szülni, ügyeleti időben a megyei kórházba kellene menniük a várandós nőknek, és ebben esetben az anyakönyvezésnél az anya lakcímét írnák be a születési helyhez.

Ez egyelőre csak egy munkaanyag az OFK állítása szerint, a benne szerepelő adatokról még nem született döntés, és állításuk szerint intézményeket semmilyen körülmények között nem szüntetnének meg, a céljuk a betegellátás minőségének javítása. 

kórház

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top