Diana hercegnő mesés nyári ruhái, amik ma is divatosak lennének

M. N. | 2021. Június 10.
Lady Diana most következő nyári ruhái közül több is múzeumba került, ám stílusukat tekintve napjainkban sem tűnnek múzeumi daraboknak.

Diana hercegnő időtlen stílusikon volt, számos trend, melyet ő indított el, vagy tett minden korábbinál népszerűbbé, ma is felkapottnak számít. Most öt olyan nyári öltözékét idézzük fel, melyek napjainkban is simán megállnák a helyüket.

Ausztrália, 1983 (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

Ezt a napsárga, absztrakt virágmintás midiruhát Diana a hercegi család 1983-as ausztráliai körutazásának több állomásán is viselte. A holmit Jan van Velden holland divattervező akkori kollekciójából választotta. A hercegnőnek a nyolcvanas évek elején ő volt az egyik kedvenc kreátora, első várandóssága idején különösen nagy előszeretettel viselte a ruháit, de azt azt követő években is hűséges maradt hozzá. Az ausztrál turnéra több kreációját is magával vitte.

A windsori Guards lovaspóló klubban (Fotó: David Levenson/Getty Images)

Diana kedvenc mintája a pöttyös volt, az ilyen mintázatú darabok pályafutása alatt mindvégig állandó elemei voltak a ruhatárának. Ezt a puffos ujjú, deréköves, pöttyös ingruhát 1983-ban, egy lovaspóló meccsen viselte. Az öltözék ma sem tűnne divatjamúltnak, sőt. 

(Fotó:  Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

1988 februárjában ebben a sötét alapon fehér virágmintás ruhában érkezett meg Diana Bangkok repterére. A ruhát egy fiatal londoni dizájner, Alistair Blair tervezte, a tökéletesen hozzá illő kalapot pedig Philip Somerville készítette el Lady Di számára. Igazi, klasszikus nyári szett, amivel ma sem lehetne mellélőni.

Egy jótékonysági pólómeccsen 1988-ban (Photo by Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

1988 nyarán Diana egy jótékonysági lovaspóló-mérkőzésen jelent meg ebben az elképesztő színvilágú, virágmintás nyári ruhában, melyet a patinás Bellville Sassoon divatszalonban vásárolt. A márka akkori vezetőjével, David Sassoonnal már a nyolcvanas évek eleje óta barátságban volt, a tervező számos, azóta ikonikussá vált estélyi ruhát és nappali öltözéket is készített a számára. A hercegnő ezt a ruhát különösen szerette, több nyilvános eseményen viselte, és magával vitte 1991-es brazíliai látogatására is.

A Vanity Fair díszvacsoráján (Fotó: Princess Diana Archive/Hulton Archive/Getty Images)

1995 júniusában Lady Di a Vanity Fair díszvacsoráján ebben a mélyen dekoltált, jégkék miniruhában jelent meg. A ruhát Catherine Walker tervezte, akivel szintén évtizedes barátságot ápolt. A divattervező kulcsszerepet játszott annak az elegáns, ugyanakkor dacos és merész stílusnak a kialakításában, melyet a Károly hercegtől való különválását követő években Diana képviselt, kifejezve, hogy felszabadult a királyi protokoll előírásai alól. 

Diana hercegnő stílusa

Exit mobile version