nlc.hu
Trend

Nem érdeklik a trollok a testpozitív skót modellt

Lekövérezték, de ez sem szegi kedvét az alacsony és gömbölyded skót modellnek

Lizzie Murphy, aki a testpozitivitást tűzte zászlajára, igyekszik nem adni azoknak a véleményére, akik nem ismerik őt,

Lizzie Murphy a skóciai Airdrie városából 152 centiméter magas és helyi számozás szerin 12-es méretű ruhákat hord, ami Magyarországon nagyjából a 40-es konfekcióméretnek felel meg. És miután megelégelte, hogy a hozzá hasonló alkatú nőknek nem könnyű csinos ruhákat találni, úgy döntött, itt az ideje felhívni a divatipar figyelmét arra, hogy rájuk is gondoljanak.

Persze nemcsak vásárlóként élte át a hátrányos megkülönböztetést, több éve modellkedik, és sajnos előfordult, hogy hiába hívták meg fotózásokra, végül mégsem kapott helyet a képeken, mert a többi modell annyival magasabb volt nála. Hozzátette, megérti persze ha valaki ilyen döntést hoz, de szerinte több alacsonyabb és gömbölydedebb modellre lenne szükség. “Így valószínűleg én is több munkát kapnék. A divatipar nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban, de még hosszú út áll előttünk”

Hogy bemutassa, az olyan alkatú lányoknak is helye van a divat világában mint ő, egy fotózást szervezett egy közeli kastélyhotelbe, ahol nemcsak ő állt kamera elé, más nőket is meghívott, hogy együtt bizonyítsák, mérettől testsúlytól és – magasságtól függetlenül mindenki lehet gyönyörű.

Persze nem volt mindenki nyitott erre az üzenetre, miután a közösségi oldalakon is megosztották a felvételeket, negatív kommenteket is kaptak, sokan voltak, akik azt vetették a szemükre, hogy az elhízást népszerűsítik, és persze voltak, akik egyszerűen csak lekövérezték őket.  Mindez persze nem szegte kedvét. “Még a gyönyörű filmsztároknak is beszólnak, őket is csúnyának nevezik az interneten, úgyhogy igyekszem nem magamra venni az ilyen hozzászólásokat. Akik nem ismernek, nem számítanak – próbálok e szerint élni.”

(via Daily Star)

Plus size

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Andres Ayrton/Pexels)

Inspiráló történetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top