nlc.hu
Trend

Lazítás 5,5 millió beoltott után.

Ha így halad az oltási program, csak a hét vége felé lesz újabb lazítás

Naponta nagyjából 10 ezer ember kapja meg az első oltását, így még beletelik pár napba, mire elérjük az 5,5 millió beoltottat.
Oltás

Gulyás Gergely a múlt csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy ha elérjük az 5,5 millió beoltottat, akkor megszűnik a kötelező maszkviselés, és védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, strandokra menni.

A hétfői adatok szerint a beoltottak száma 5 468 205 fő, vagyis 

még 31 795 magyarnak kell megkapnia az oltás első dózisát ahhoz, hogy jöhessen az újabb lazítás.

Ám ha az oltási program úgy halad, mint az elmúlt napokban, akkor csak valamikor a hét második felében érhetjük el az 5,5 millió beoltottat – írja a hvg.hu. A múlt héten naponta nagyjából tízezer ember kapta meg az oltását, a hétvégén pedig összesen csak 13 ezer.

A magyar oltási program lelassulása nemcsak azt jelenti, hogy később jöhet az újabb lazítás, hanem hogy nemzetközi összehasonlításban már nem annyira kiemelkedő a hazai átoltottság, és heteken beül az európai középmezőnybe csúszunk vissza.

Miközben nálunk az elmúlt 30 napban 52 százalékról csupán 56-ra nőtt az oltottsági arány, Dániában ugyanebben az időszakban 35-ről 55 százalékra, Olaszországban 37-ről 54-re nőtt az arány, míg az uniós átlag 37-ről 49-re ugrott.

(Kiemelt kép: MTI / Balázs Attila)

További hírek a járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top