nlc.hu
Trend

Orbán Viktor az 5,5 millió beoltottról

Orbán: ma elérjük az 5,5 millió beoltottat, újabb enyhítések jönnek

Várhatóan pénteken meglesz az 5,5 millió beoltott, és akkor újabb korlátozásokat oldanak fel.
Maszkot viselő nő az utcán

Pénteken a beoltottak száma eléri az 5,5 milliót, ennyi beoltott ember ma délutánra, estére talán már meglesz, és akkor újabb korlátozásokat oldanak fel, például nem kell maszkot viselni – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A csütörtök reggeli adatok szerint 5 493 609 ember kapta meg legalább az első oltást Magyarországon, vagyis csütörtökön és pénteken csupán 6 391 védőoltást kell beadni, ami szinte biztos, hogy össze fog jönni.

A miniszterelnök közölte, a hajnali jelentés szerint az elmúlt 24 órában nem volt halálos áldozata a koronavírus-járványnak Magyarországon, kórházban lélegeztetőgép nélkül 76 embert ápolnak, lélegeztetőgépen pedig 22-en vannak.

A korlátozások feloldásáról a többi között elmondta, az üzletekre vonatkozó korlátozások megszűnnek és maszkot sem kell kötelezően viselni a kül- és belterületeken.

(MTI/nlc)

(Kiemelt kép: Pexels/EVG Culture)

Járványhelyzet a nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top