
Alexandria Murray mestere a hihetetlenül valósághű cukorvirágok megformázásának. Állítása szerint minden akkor kezdődött, amikor 19 évesen egy évre kimaradt a művészeti iskolából, annyira megbabonázta ez a világ, hogy úgy döntött, könyvek és online útmutatók segítségével megpróbálja megtanulni annak a módját, hogyan kell ilyen csodálatos ehető virágokat készíteni. Ám itt nem állt meg, Párizsban elvégzett egy cukrászképzést, majd egy torontói iskolában folytatta a tanulmányait, és így jutott el oda, hogy saját cukrászüzletet nyisson, illetve azóta a tanítványból mester lett, tanfolyamokon oktatja, hogyan kell olyan gyönyörű virágokat készíteni, amilyenekről ő is ismert lett, írja a My Modern Met.
Ahogyan azt sejteni lehet, az élethű virág megformázása időigényes folyamat, egy cukorvirág elkészítése legalább két nap, de a bonyolultabb díszeken akár egy hetet is dolgozhat. És ugye a folyamat nemcsak abból áll, hogy megformázza a virágokat, ki is kell azokat színezni, hogy minél élethűbbnek tűnjenek, illetve egyéb apró kis részletekre is szükség van, hogy a cukormások megszólalásig hasonlítsanak az igazi, élő virágokra.
Alexandria Murray állítása szerint a trópusi virágokat szereti a legjobban a csodálatos színek és az érdekes formák miatt. És igen, a cukorvirágokat természetesen el is fogyaszthatja, aki akarja, de akár el is lehet rakni azokat emlékbe, és ha vigyáznak rájuk, nagyon sokáig lehet a csodájukra járni.

Fotó: Finespun Cakes/Facebook