nlc.hu
Trend

Ehető virágcsodák, amelyek szebbek mint a valóság

Nem hiszel a szemednek: kinek lenne szíve megenni ezeket az ehető virágcsodákat?

Alexandria Murray mestere a szemfényvesztésnek, cukorból készült virágkölteményei szinte szebbek, mint a valóság.

Alexandria Murray mestere a hihetetlenül valósághű cukorvirágok megformázásának. Állítása szerint minden akkor kezdődött, amikor 19 évesen egy évre kimaradt a művészeti iskolából, annyira megbabonázta ez a világ, hogy úgy döntött, könyvek és online útmutatók segítségével megpróbálja megtanulni annak a módját, hogyan kell ilyen csodálatos ehető virágokat készíteni. Ám itt nem állt meg, Párizsban elvégzett egy cukrászképzést, majd egy torontói iskolában folytatta a tanulmányait, és így jutott el oda, hogy saját cukrászüzletet nyisson, illetve azóta a tanítványból mester lett, tanfolyamokon oktatja, hogyan kell olyan gyönyörű virágokat készíteni, amilyenekről ő is ismert lett, írja a My Modern Met.

 

Ahogyan azt sejteni lehet, az élethű virág megformázása időigényes folyamat, egy cukorvirág elkészítése legalább két nap, de a bonyolultabb díszeken akár egy hetet is dolgozhat. És ugye a folyamat nemcsak abból áll, hogy megformázza a virágokat, ki is kell azokat színezni, hogy minél élethűbbnek tűnjenek, illetve egyéb apró kis részletekre is szükség van, hogy a cukormások megszólalásig hasonlítsanak az igazi, élő virágokra. 

Alexandria Murray állítása szerint a trópusi virágokat szereti a legjobban a csodálatos színek és az érdekes formák miatt. És igen, a cukorvirágokat természetesen el is fogyaszthatja, aki akarja, de akár el is lehet rakni azokat emlékbe, és ha vigyáznak rájuk, nagyon sokáig lehet a csodájukra járni. 

ehető virág

Fotó: Finespun Cakes/Facebook

Ez már művészet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top