nlc.hu
Trend

A mexikó szépségversenyt koronavírusos versenyzőkkel is megtartották

A versenyzők fele koronavírusos lett egy mexikói szépségversenyen, a versenyt mégis megtartották

32 versenyző közül 14-en fertőződtek meg koronavírussal, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a szervezők lefújják a rendezvényt.

A Miss Mexico szépségversenyen az ország 32 államának versenyzői közül 14-nek a koronavírustesztje pozitív lett – mondta el kedden az észak-mexikói Chihuahua egy egészségügyi illetékese. Eduardo Fernandez Herrera egészségügyi államtitkár a helyi sajtónak arról számolt be, hogy az állam fővárosában a múlt héten a járvány közepette megrendezett szépségversenyre érkező versenyzők mind negatív teszttel rendelkeztek. A hatóságokat azonban arról értesítette valaki, hogy az egyik versenyző ennek ellenére fertőzött volt. A koronavírustesztet ezután az összes versenyzőn elvégezték, és kiderült, hogy a mezőny csaknem fele fertőzött, és mellettük még egy ember – írja az MTI.

Mexikó szépét keresték (fotó: Alejandro Godinez/Clasos.com/LatinContent via Getty Images)

Mexikó szépét keresték (Fotó: Alejandro Godinez/Clasos.com/LatinContent via Getty Images)

A történtek ellenére is megtartották a versenyt, bár lerövidítették, és szombaton már eredményt is hirdettek. A The Guardian cikke által idézett helyi forrás szerint a verseny alatt többen köhögtek vagy lázasak voltak, de azt mondták nekik, hogy ne panaszkodjanak. A forrás arról is beszámolt, hogy a verseny előtt a mezőnyt elvitték egy vidéki iskolába, ahol adományokat adtak át, de az úton már legalább tíz résztvevőnek voltak tünetei.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top