nlc.hu
Család

Maszkviselési szabályok pontosítása

Új maszkviselési szabályok jönnek

Inkább pontosítás lesz, mint szigorítás.
maszkviselés

Pár napja él a szabály, hogy nem kötelező maszkot viselni zárt területen sem – bizonyos kivételekkel -, ám most újabb rendelkezések jönnek – írja az Index. A részletszabályok kész vannak és nemsokára közzé is teszik őket – jelentette be  Novák Katalin a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs negyedik ülése után. 

A családokért felelős tárca nélküli miniszter emlékeztetett, hogy miután Magyarország elérte az öt és fél millió beoltottat, megszüntették a járványügyi korlátozások jelentős részét, ami azt jelenti, hogy maszkot már nem igazán kell hordani, ez alól kivételnek számítanak a szociális és az egészségügyi intézmények. Novák Katalin beszélt arról is, hogy a kapcsolatos szabályok ma, azaz kedden jelennek meg.  Ezek lényege, hogy főszabály szerint a látogatóknak az egészségügyi és szociális intézményekben kell majd maszkot hordaniuk.

A fő szabály azonban az, hogy a látogatóknak minden esetben maszkot kell majd viselniük, az intézetekben dolgozók számára abban az esetben kötelező a maszkviselés, ha találkoznak a látogatókkal – emelte ki. Arról is beszélt, hogy a munkavégzés különböző területein, így a pihenőhelyiségekben nem kell maszkot hordani. 

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top