nlc.hu
Trend

Maszkviselés a járvány után

Olyan, mint egy láthatatlanná tévő köpeny – Sok nő a járvány után is hordaná a maszkot

Sok nő érzelmileg felszabadítónak érzi, hogy a maszk mögött nem kell mindig mosolygósnak lennie, és a férfiak bámuló tekintete ellen is hatásos.

A koronavírus-járvány miatt mostanra a maszkviselés olyan hétköznapi dologgá vált, mint hogy cipőt húzunk, ha elindulunk otthonról. Most, ahogy a járvány enyhülni látszik, lassan megszabadulhatunk a sokakat zavaró maszkoktól. Amerikában például a teljesen beoltottaknak már nem kötelező a maszkviselés szabadtéren.

Vannak azonban olyanok, akik nem szeretnének megválni a maszktól, és ennek egyáltalán nem egészségügyi okai vannak. Francesca, egy 46 éves New York-i professzor a Guardiannek azt mondta: eddig úgy érezte, hogy mindig a legjobb formáját kell kifelé mutatnia, a maszk viszont olyan, mint egy láthatatlanná tévő köpeny, amivel személytelen maradhat, nem kell állandóan a külvilágnak megfelelnie, és ez nagy könnyebbség számára.

Maszkot viselő nő egy boltban

Sok nő könnyebbségnek érezte, hogy elbújhat a maszk mögött (Fotó: Anna Shvets from Pexels)

És nem ő az egyetlen nő, aki továbbra is hordaná a maszkot. Egy chicagói könyvesbolt 25 éves alkalmazottja szerint kollégáival örültek annak, hogy a maszk miatt a vásárlók nem látták az arcukat. Nekik ugyanis akkor is kedvesnek kell maradniuk, nem vághatnak grimaszokat, ha a vevő tapló módon viselkedik velük. Maszkot viselve viszont nem kell semleges arcot erőltetniük magukra, hiszen úgysem látszik.

Ezeken kívül több nő arról számolt be, hogy a maszk hatásos az ellen is, hogy a férfiak inzultálják őket az utcán, vagy csak szimplán elvárják tőlük, hogy kedvesek és mosolygósak legyenek.

(Kiemelt kép: Anna Shvets from Pexels)

Maszkviselés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top