nlc.hu
Trend

Gőzfürdőt csinált egy tóból a kriptobányász erőmű

Szó szerint felforrt egy tó a kriptobányászattól

Képtelenség megmaradni az amerikai Seneca-tóban.

Elviselhetetlenül forró lett a gyönyörű amerika Seneca-tó, amely a fürdőzők körében is népszerű. Vagyis eddig az volt. Egy közeli erőmű engedi a hűtésre használt vizet a tóba, ezért változott meg hirtelen a víz hőmérséklete – írja a PCWorld. Ebben a 2017 óta üzemelő erőműben összesen 8000 számítógép működik, ezeket pedig az NBC News beszámolója alapján minden jel szerint kriptobányászatra használják.

Ebben a 2017 óta üzemelő erőműben összesen 8000 számítógép működik, ezeket pedig az NBC News beszámolója alapján minden jel szerint kriptobányászatra használják. Az óriási gépfarm hűtése a tóból nyert, majd oda visszaeresztett vízzel történik, így válik egyre forróbbá Seneca-tó. Azon pontok környékén, ahol visszaengedik a hűtővizet, nagyon magas a környező víz hőmérséklete is – a visszavezetett víz nyáron akár 42 Celsius-fokos is lehet az NBC News szerint. Az erőmű vezetője persze védekezik, szerinte minden törvényi előírást betartanak, a létesítmény pedig új munkahelyeket teremtett, és nem mellékesen meglehetősen nyereséges.

Seneca-tó

Forrás: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top