nlc.hu
Utazás

A bitcoin is hivatalos fizetőeszköz lett El Salvadorban

Ebben az országban már bitcoinnal is fizethetsz a boltban

A kriptovaluta bevezetése nagy segítség a külföldön élő családtagoknak.

A világon elsőként El Salvador fogadja el hivatalos fizetőeszközként a legismertebb kriptovalutát, a bitcoint – írja a 24.hu. A lap információi szerint a helyi kongresszus nagy többséggel (84-ből 62 igen szavazat mellett) hagyta jóvá Nayib Bukele elnök javaslatát a digitális pénzzel kapsolatban. 

Bukele szerint a bitcoin nagy segítséget nyújt majd a külföldön élő onfitársainak, akik könnyebben tudnak majd pénzt küldeni a családjuknak. A közép-amerikai országban jelentős a külföldön dolgozó állampolgárok által hazaküldött pénz mennyisége: 2019-ben nagyjából hatmilliárd dollárt küldtek haza, ami El Salvador GDP-jének az ötödét teszi ki. 

Az országban az amerikai dollárt is hivatalos fizetőeszközként ismerik el, így a helyiek választhatnak majd, hogy az amerikai pénzzel, vagy a kriptovalutával fizetnek inkább. 

A bitcoin hivatalos fizetőeszköz lett El Salvadorban

Felvirradt a bitcoin napja? (Fotó: Getty Images)

Az államfő megígérte, hogy az egész országban tanfolyamokat indítanak majd, hogy az állampolgárokat megtanítsák a bitcoin megfelelő használatára.

Még több bitcoin az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top