nlc.hu
Trend

Munkaerőhiány a szállodaiparban

Nincs elég ember, sokszor már az igazgatók takarítanak a magyar szállodákban

Ami pedig a vendégeket illeti, a külföldi turistákban egyelőre nem lehet bízni.

Flesch Tamás, A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az InfóRádiónak adott interjújában elmondta, itthon akkora a munkaerőhiány, hogy a szállodákban sokszor már az igazgatók vagy az értékesítők takarítanak, pedig egyelőre még nem annyira hangsúlyos a szakemberek elszívása Nyugat-Európába, amennyire az korábban jellemző volt.

Beszélt arról is, hogy a járványhelyzet miatt nehéz intézkedéseket hozni, de a budapesti szállodások mindent megtesznek annak érdekében, hogy legalább minimalizálják a veszteségüket, például különféle akciókat hirdetnek az üzletembereknek is, hátha most már üzleti útra indulnak. Szerinte a külföldi turisták érkezése a tengerentúlról egyelőre reménytelennek tűnik,  ők az európai – köztük a német, francia, brit és orosz – turistákban bíznak, akik 80-85 százalékát adták a budapesti turizmusnak a világjárványt megelőzően.

Ami a belföldi turizmust illeti, ennek 75-80 százalékát állítása szerint budapestiek adják, ám ezen változtatni kellene, de ez meglátása szerint nem fog egyik napról a másikra menni. 

(via ATV)

takarítás

Fotó: Pexels/Karolina

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top