nlc.hu
Trend

Cannes-i Filmfesztivál legszebb ruhái - 2021

Leg-leg-leg vörös szőnyeges ruhák a 74. Cannes-i Filmfesztiválról

Giga estélyik és extravagáns couture - a Cannes-i Filmfesztivál vörös szőnyeges ruhaparádéja felülmúlta a várakozásokat.

Kellett már mint egy falat kenyér, hogy kedvenc sztárjainkat a vörös szőnyegen lássuk parádézni, a Cannes-i Filmfesztivál pedig e tekintetben kétségtelenül az év legkiemelkedőbb filmes eseménye, nagy volt hát a várakozás, miként alakul idén a program. A világjárvány a múlt évet esetében is zárójelbe tette, 2021 azonban végül visszahozta a couture-t Cannes-ba, mi pedig mutatjuk a legszebb vörös szőnyeges ruhákat, a legnagyobb melléfogásokat.

Tilda Swinton

Tilda Swinton - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Tilda Swinton – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Mike Marsland/WireImage)

Ennél parádésabban egy vörös szőnyeghez nem lehetett volna felöltözni. A ruha color blocking színeit a padló pirosa csak tovább hangsúlyozta és egyben kiemelte, arról nem is szólva, hogy az extravagás fazon, a feminin és maszkulin határán mozgó összeállítás mennyire passzolt a színésznőhöz, aki számára meglepő izgalmakat is tartogatott a fesztivál. Bárki mást vélehetően agyoncsapott volna a szett részleteiben rejlő izgalom, Tilda Swinton egyéniségéhez azonban kevesebb nem is illett volna.

Coco Rocha

Coco Rocha - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Coco Rocha – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Jacopo Raule/GC Images)

Coco Rocha szintén nem aprózta el a látványt, bár esetében úgy tűnik, kellett a koncepció érvényesüléséhez a címlapfotózásokhoz illő beállás. Talán szakmai ártalom, ki tudja, mindenesetre hasonló pozitúrákat a modell bármely pillanatban és helyszínen képes volt rögtönözni a fotósok kedvéért.

Cindy Bruna

Cindy Bruna - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Cindy Bruna – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Marc Piasecki/FilmMagic)

A modell az AREA divatház 2021-es pre-fall kollekciójából viselte ezt a kabátruhát, melynek fénylő rátétei kíválóan segítették, hogy a látványos ékszerekkel kiegészítve vörös szőnyeges eseményhez méltó, mégis némiképp meglepő outfitet eredményezzen.

Marion Cotillard

Marion Cotillard - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Marion Cotillard – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Farmerben a cannes-i vörös szőnyegre érkezni minimum szentségtörésnek számít, kivéve, ha a franciák (egyik) üdvöskéjéről, Marion Cotillard-ról és az ő Chanel ruhájáról van szó. Kettősük esetében az eredmény zavarbaejtően modern és klasszikus, elérhető és megközelíthetetlen egyszerre.

Charlotte Gainsbourg és Jane Birkin

Charlotte Gainsbourg és Jane Birkin - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Charlotte Gainsbourg és Jane Birkin – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Ha már a francia stílusikonokról van szó, nem hagyhatjuk ki Cannes legmenőbb anya-lánya párosát, Charlotte Gainsbourg-t és Jane Birkint, akik nadrágkosztümös szettjében benne van minden, ami a párizsi sikkről csak eszünkbe juthat.

Honor Swinton Byrne és Tilda Swinton

Honor Swinton Byrne és Tilda Swinton - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Honor Swinton Byrne és Tilda Swinton – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Tőlük csak egy hajszálnyira maradt le Tilda Swinton és lánya, Honor Swinton Byrne párosa. Előbbi oversize inges, nadrágos szettje minimum formabontónak számított Cannes-ban, Honor lazán begombolt Chanel blézere és neccharisnyás, miniszoknyás szettje pedig a Z generáció számára lehet mintaszerelés a továbbiakban.

Julia Ducournau

Julia Ducournau - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Julia Ducournau – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Lionel Hahn/Getty Images)

Julia Ducournau rendező sportosan elegáns szettjét a Prada divatháznak köszönheti, mi pedig imádjuk, annak minden részletével és kiegészítőivel együtt.

Bella Hadid

Bella Hadid - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Bella Hadid – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Fedetlen keblekkel érkezni a Cannes-i Filmfesztivál eseményére meglehetősen merész döntés, Bella Hadid esetén azonban talán nem is oly meglepő. Láthattuk már a modellt épp elégszer pucérruhában, ez a mostani Schiaparelli haute couture estélyi azonban mind közül a legművészibb módon hangsúlyozta idomait. Igaz, a talpig zárt, hosszú ujjú ruha itt most inkább csak a hátteret szolgáltatta a vastag araányláncon függő, tüdőt (vagy tán arany fát) formázó ékszernek, együttesük zseniális szettet alkotott, amit a modell tökéletes magabiztossággal tudott viselni.   

Sveva Alviti

Sveva Alviti - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Sveva Alviti – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

A klasszikus vörös szőnyeges estélyi fazonok sem hiányoztak Cannes-ból, egyik kedvencünk közülük Sveva Alviti hófehér, Stella McCartney ruhája volt. Abszolút tökéletesen állt a színésznőn.

Noel Capri Berry

Noel Capri Berry - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Noel Capri Berry – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Lionel Hahn/Getty Images)

Noel Capri Berry kanárisárga gigaruháját az Ashi Studio tervezte, a modell pedig igazán tudta viselni ezt a volument. Mindössze ékszereibe kötnénk bele, amik bár pazar látványt nyújtanak, a ruhához talán jobban illett volna a modernebb formavilág.

Isabeli Fontana

Isabeli Fontana - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Isabeli Fontana – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Stefanie Rex/dpa-Zentralbild/dpa (Photo by Stefanie Rex/picture alliance via Getty Images)

Isabeli Fontana csillogó aligruhája keveset bíz a képzeletünkre, de lássuk be, ezt a tökéletesre alapozózott testet vétek lett volna nem megmutatni. A ruha egyébiránt Rami Kadi kreativitását dicséri.

Sharon Stone

Sharon Stone - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Sharon Stone – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

A klasszikus estélyi közül a kedvencünk mégis Sharon Stone-é, aki csodálatosan festett ebben a magasan sliccelt, ekrü ruhában. Volt egyébként ennél extravagánsabb estélyi ruhája is, sajnos az már inkább illett a félresikerült szettek kategóriájába.

Tina Kunakey

Tina Kunakey - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Tina Kunakey – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Vincent Cassel neje, Tina Kunakey volt az a mázlista, aki felvehette ezt a bámulatos, kapucnival kombinált estélyit, mely a Valentino divatház 2020-as Haute Coture kollekciójának ékköve.

Bella Hadid

Bella Hadid - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Bella Hadid – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Nem kevesebb mint 19 évvel ezelőtt mutatta be Jean Paul Gaultier ezt a hófehér pánt nélküli ruhát, melyet a fekete tüllből kialakított, látványában uszályként folytatódó mellrész tett már akkor is extravagássá. Bella Hadid pedig gondoskodott róla, hogy a tervező zsenialitása ismét a figyelem középpontjába kerüljön (már ha valaha is kikerült volna onnan).

A vörös szőnyeg ismeretlen hölgyei

74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for Kering)

Legnagyobb bánatunkra nem sikerült kinyomoznunk, ki lehetett ez a hölgy, aki a Les Intranquilles bemutatóját megelőző vörös szőnyeges felvonuláson részt vett, mindenesetre ezúton üzenjük neki, sürgősen váltson stylistot.Hogy a ruha fazonja nem volt előnyös (vagy szép), az hagyján, de az alsónemű megválasztása, ha lehet, még ennél is szerencsétlenebb volt.

74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Marc Piasecki/FilmMagic)

Hasonlóan homály fedi e tollszőnyegbe burkolózott hölgy kilétét is, akinek borzas palástjánál csak a kispárnába fojtott fűzős felsőrésze sikerült elfuseráltabban.

Sharon Stone

Sharon Stone - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Sharon Stone – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Sharon Stone égkék, virágokkal borított Dolce & Gabbana estélyi ruhája láttán sokat gondolkodtunk, hová is tegyük. A ruha a maga meseszerű módján káprázatos, bármikor kiugranánk a bőrünkből, ha csak egy percre is felpróbálhatnánk, ez a “tavasztündérkeresztanya” hatás azonban mégsem az, ami a színésznőhöz passzol.

Leonie Hanne

Leonie Hanne - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Leonie Hanne – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Marc Piasecki/FilmMagic)

Leonie Hanne ruhája számunkra már a karácsonyt idézi, azon egyszerű oknál fogva, hogy olyannak hat, mintha csak egy hatalmas rollni sztaniolpapírba tekerték volna a celebritást.

Liya Kebede

Liya Kebede - 74. Cannes-i Filmfesztivál

Liya Kebede – 74. Cannes-i Filmfesztivál (Fotó: Marc Piasecki/FilmMagic)

Liya Kebede nadrágkosztümös szettje esetén nem is sejtjük, mire gondoltak, mikor ezeket a függönymaradékokat a blézere alá tömködték, mindenesetre az extravagáns jelleg nem sikerült, holott chunky bakancsot viselni egy ilyen alkalomra mindenképp merész választás, és az ékszerei sem mindennapi látványt nyújtanak.

Magyarok Cannes-ban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top