nlc.hu
Trend

Nem emlékszik az elmúlt 20 évre

Kiesett az elmúlt két évtized a 37 éves apának, semmire sem emlékszik a középiskola utáni életéből

Súlyos amnéziája van az amerikai férfinak, több mint 20 év esett ki neki egyik napról a másikra.
Amnézia

Egy 37 éves texasi édesapa egyik nap felébredt, és máris indult volna iskolába, mert azt hitte, hogy a 90-es években él, és még mindig 16 éves. Arról viszont fogalma sem volt, ki az a nő az ágyban mellette, és miért néz vissza rá egy idős, elhízott pasi a tükörből. A 10 éves lányára is idegenként tekintett.

Daniel Porterrel mindez tavaly júliusban történt, egyszerűen kiesett neki az élete utolsó két évtizede. Felesége, Ruth próbálta megnyugtatni, és elmagyarázni neki, hogy nem rabolták el. Végül a férfi szüleihez mentek, akik segítettek meggyőzni Danielt, hogy biztonságban van, és elmesélték neki, hogy mi történt vele az elmúlt 20 évben.

Az orvosok átmeneti globális amnéziát diagnosztizáltak a férfinál, és azt mondták neki, hogy 24 órán belül újra a régi önmaga lesz. Ám a férfi több mint egy évvel később, most sem tudja felidézni a középiskolát követő éveit.

Felesége mindent megpróbált, elvitte a régi barátaihoz, hátha valamelyik részlet visszahozza az emlékeit, de semmi sem segített. Ráadásul Daniel egy teljesen más ember lett, mint az amnézia előtt volt, megváltozott a személyisége: most például szeret eljárni szórakozni, miközben régebben nem rajongott érte.

„Nagyon furcsa ez a helyzet, mert én egy régi kapcsolatban vagyok, ő viszont egy újban”

– mondta Ruth, a feleség.

Az orvosok nem tudják pontosan, mi váltotta ki Daniel súlyos emlékezetkiesését, de arra gyanakodnak, hogy az érzelmi stressz mellékhatása volt. 2020 januárjában elvesztette a munkáját, el kellett adniuk a házukat, megsérült a gerince, és a szüleihez költöztek, hogy talpra álljanak. Ekkor jelentkeztek nála a nem epilepsziás rohamok.

A férfi továbbra is a családjával él és terápiára jár, de senki sem tudja megmondani, visszakapja-e valamikor az elfeledett 20 évnyi emléket.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: Pixabay/Gerd Altmann)

Amnézia az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top