nlc.hu
Trend

Tévészerelő jótékonykodása a kórházakban

Ötven LCD-tévét szerelt fel a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban a jótékonykodó tévészerelő

Ez idáig már több ezer készüléket adományozott kórházaknak a tévészerelő.

A Bajcsy Zsilinszky Kórház Krónikus Belgyógyászati, valamint Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályát is felszerelte televíziókkal Ellenbacher Attila tévészerelő, a Ne Dobd Ki Alapítvány kurátora, aki 2012 óta adományoz televíziókat egészségügyi intézményeknek, ez idáig már több ezer készüléket adományozott kórházaknak.

Ötven LCD-tévét szerelt fel a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban a jótékonykodó tévészerelő

Ellenbacher Attila (Fotó: Youtube)

Attila Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a kórház „Gizella” nevű épületében, mindkét osztályon teljesen kiépítették az antennahálózatot, és múlt hétvégén már a televíziókat is beszerelték, mintegy ötven vevőhelyet alakítottak ki. Az épület felújítása tavaly kezdődött el, ehhez csatlakozott a Ne Dobd Ki Alapítvány is – idézi a Telex.

A bejegyzés szerint a teljes épületet bekábelezték, a felső két szinten minden kórteremben 82 centis LCD-televíziót szereltek fel. „A készülékeken 5 havidíjmentes csatorna közül választhatnak a betegek. Az ezeken az osztályokon fekvő betegek több mint fél évet töltenek itt, így számukra fontos, hogy a tévénézéssel könnyebben teljen az ott eltöltött idő” – írta.

Attilán kívül más civilek is gőzerővel segítenek az egészségügyön, például Orosvári Zsolt, aki több száz összecsukható ágyat adományozott kórházak gyerekosztályainak.

Cikkeink a magyar egészségügyről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top