nlc.hu
Trend

Emma Birch kerekesszékes divatblogger

Sikeres divatblogger lett a kerekesszékes Emma

Miután a fiatal nő kerekesszéke került, a művészet és a divat révén fedezte fel újra a személyiségét. Ma már másokat inspirál.

A brit Emma Birch négy évvel ezelőtt önállóan élt Londonban, egy múzeumban dolgozott, szabadidejében rajzolt, festett, varrt, főzött, futni járt a kutyájával és úgy tűnt, a párkapcsolata is ígéretesen alakul. Egy baleset következtében azonban eltört a medencéje, a nyaka és a bordái, hónapokig az ágyban sem volt képes megfordulni vagy felülni, csöveken keresztül táplálták és még beszélni sem tudott. A barátja a legnehezebb időszakban szakított vele, a családja azonban végig mellette állt. 

Emma Birch

Emma Birch (Fotó: Instagram/sittingdownstyle)

“Apránként megengedték, hogy felemeljem a fejem, megmozdítsam a karjaimat és újra beszélni kezdjek. A csövek nagy részét eltávolították a testemből és újra tudtam enni” – idézte fel.  A kórházból aztán egy rehabilitációs intézetbe került, hogy felkészülhessen az új életére, melyet kerekesszékhez kötve kell élnie.

“Nem tudtam tíz percnél tovább ülni anélkül, hogy elájultam volna. A ruhák, sminkek vagy cipők voltak az utolsók, amik eszembe jutottak. A dolgok aztán megváltoztak, ahogy elkezdtem alkalmazkodni az új helyzethez. Kisminkeltem magam, és keményen dolgoztam, hogy megtanuljak újra öltözködni, gépelni és írni. Soha nem voltam különösebben sportos, ezért a fizioterápia nehéz volt, de a művészet és a divat révén újra felfedezhettem a személyiségemet.”

Emma hamarosan Instagram-oldalt indított, ahol egyrészt beszámolt arról, hogyan is birkózik meg mindazzal, ami történik vele, másrészt pedig csinosabbnál csinosabb szettekben pózolt.  “Nagyon sok támogatást kaptam kerekesszékes, vagy más fogyatékossággal élő emberektől. Minden ember története más, de mindannyian megtaláltuk a módját, hogy fejlődjünk az életünket megváltoztató körülmények között. Megdöbbentem, amikor üzeneteket kaptam a világ minden tájáról, miszerint én inspiráltam őket, tíz éve nem öltöztek ki, de a hatásomra megtették.”

A fiatal nő elsősorban az etikus és fenntartható divatot igyekszik népszerűsíteni. Bloggerként és modellként már több márkával is együtt dolgozott, illetve jótékonysági projektekben is aktívan részt vesz.  

“Visszamentem dolgozni, új lakásom van, és egy nagyon új látásmódot kaptam azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell élni, tisztelni másokat és jól érezni magam. Nagyon felemelő élményekben volt részem fogyatékkal élő emberként, és persze volt néhány lehangoló is. Fogyatékkal élőként  arra törekszem, hogy a legjobbat hozzam ki minden napból, ünnepeljem az apró győzelmeket, és ne csináljak gondot apró dolgokból”

via

Akadálymentes divat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top