Rendőrök vitték le a repülőgépről a ruhája miatt

S. Z. | 2021. Szeptember 08.
A nő szerint a dress code-nak megfelelően volt felöltözve, ám a személyzet nem így látta, így rendőrökkel vitették le a nőt a repülőről.

Leszállítottak egy utast az Alaska Airlines egyik járatáról, mert a személyzet szerint a nő nem viselt megfelelő ruhát. Erről maga az érintett, Ray Lin Howard számolt be a TikTokon.

A nő a gyerekével szállt fel a gépre, a légiutas-kísérők pedig szóltak neki a ruhája miatt. Ray biciklis rövidnadrágot és sportmelltartót viselt, de amikor figyelmeztették, azonnal felvett egy topot. Ám a személyzetnek ez nem volt elég, azt hajtogatták, hogy kilátszik a hasa.

Felvettem a felsőt, majd újra odajöttek hozzám, és azt mondták, hogy ilyen öltözetet nem viselhetek a gépen, mert kilátszik a hasam, ami nem megfelelő. Erre én azt mondtam, hogy »eltakartam magam, minden rendben«, de a légiutas-kísérő csak folytatta. Én így válaszoltam: »Ha le akarsz dobni a gépről, akkor dobjál le! De megtettem, amit kértél. Most már hagyj békén!«

– idézte fel az incidenst a nő.

Miután harmadjára is felszólították Rayt a ruhája miatt, hívták a rendőröket, akik leszállították a repülőről. A rendőröknek azt mondta, hogy a személyzet „zaklatta” a ruhája miatt. Elmondása szerint a légitársaság dress code-jára hivatkoztak, de ő megnézte, és mindenben megfelelt a szabályoknak.

@fattrophywife

@alaskaair Flight attendant harassed and called the airport police on me for my inappropriate outfit. ##bbw ##plussize ##plussizeedition ##bbws ##fyp

♬ original sound - Trophy

A kommentelők többsége együttérző volt a nővel, és elfogadhatatlannak nevezték a személyzet viselkedését. Volt olyan is, aki hasonlóan járt már ezzel a légitársasággal.

Ray később egy másik videóban közölte, hogy az Alaska Airlines felhívta, visszatérítették a jegy árát és kompenzációként kedvezményt adtak a következő útjára.

(Yahoo)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Kelly Lacy)

Repülős incidensek:

Exit mobile version