nlc.hu
Trend

Pamela Uba az első fekete nő, akit Írországban szépségkirálynővé koronáztak

Most először lett fekete szépségkirálynője Írországnak

A szigetországban 1947 óta rendezik meg a Miss Ireland szépségkirálynő-választást

74 éve most először lett fekete szépségkirálynője Írországnak – írja az Unilad. A 26 éves Pamela Uba fejére szeptember 5-én került fel a Miss Ireland korona. 

A részmunkaidős modellként dolgozó Uba egyébként orvosi területen dolgozó kutató, aki a koronavírus-járvány idején a pandémia első vonalában dolgozott a beteg emberek gyógyulásáért. 

A friss Miss Írország hét éves korában, Dél-Afrikából érkezett Írországba menekültként, hat testvérével együtt. A The Irish Times-nak nyilatkozva elmondta, hogy miután megérkezett, a legfurábbnak azt találta, hogy nem hall minden nap fegyverropogást. 

Pamela Uba lett Írország első fekete szépségkirálynője

Pamela Uba egy 2019-es rendezvényen, ahol elnyerte a legjobban öltözött vendég címét (Fotó: Getty Images)

„Elsírtam magamat a boldogságtól, amikor megkaptam az ír útlevelemet” – mondta Pamela Uba

A szépségkirálynő saját elmondása szerint szinte már stréber diáknak számított, aki nagyon szeretett tanulni és sportolni. Jelenleg klinikai vegyészeti mesterdiplomájára vár, amelyet a Trinity College Dublin hallgatójaként szerzett meg. 

Bőrszíne miatt többször kapott már rasszista támadásokat, ezért azt reméli, most, hogy szépségkirálynővé koronázták, többet ethet majd egy befogadóbb és sokszínűbb Írországért. 

Pamela Uba decemberben a 70. Miss World Fesztiválon képviselheti majd hazáját.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top