nlc.hu
Trend

Ő keresi meg a Balatonban elveszett tárgyakat

50 jegygyűrűt talált meg idén a Balatonban Bence, házasságokat ment meg fémdetektorával

Előfordult, hogy pár perc alatt meglelte az elhagyott tárgyat, máskor órákat töltött kereséssel.
Balaton

A nyakába ugranak a legtöbbször és hálálkodnak a házasok, ha megtalálja Balatonba esett jegygyűrűjüket a balatonszárszói Bárányos Bence. Az is előfordult néhányszor, hogy nem akarták visszakapni, mert már elváltak – írja a veol.hu.

Már több száz jegygyűrűt sikerült visszaadnom tulajdonosainak. Ha így számoljuk, több száz házasságot mentettem meg, legalábbis rajtam nem múlt, együtt maradnak-e a párok. Csak az idei nyáron mintegy 50 jegygyűrűt megtaláltam, az esetek 90 százalékában sikerrel járok. Akkor van jó esély a szerencsés végkifejletre, ha viszonylag pontosan meg tudják mondani, hol veszett el a vízben vagy a strand homokjában, füvében az ékszer” – mesélte a fémdetektoros szakember, akinek gyakran kell karórákat, kocsikulcsokat, márkás napszemüvegeket, nyakláncokat és mobiltelefonokat is megkeresni.

Elmondása szerint szaktudás ahhoz kell, jól állítsa be fémkereső eszközét és rutinja legyen ahhoz, egy-egy fémet tartalmazó tárgy milyen sípolást, pittyegést vált ki a detektorból. Szerinte jól kell fülelnie, jól kell tudnia a hangokat szelektálnia.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top