nlc.hu
Trend

Lakás a 70-es évek stílusában

Úgy rendezte be a lakását, hogy a 70-es években éljen

Egy chicagói anyuka az 1970-es évek előtti tisztelgéssé varázsolta házát.

Corbyn Hanson Wittig tavaly költözött be három gyerekével és férjével a négy hálószobás otthonba. Néhány tárgy, amelyet egy korábbi tulajdonos hagyott hátra, arra ösztönözte őt, hogy az egész házat az 1970-es évek témájának megfelelően újítsa fel.

A retro újra hódít (Illusztráció: Pexels.com)

A retró újra hódít (Illusztráció: Pexels.com)

A bútorok kiválasztásakor arra törekedtek, hogy csak használt tárgyakat szerezzenek be. „Szinte semmi nincs itt, ami 1980-nál újabb vagy 25 dollárnál drágább” – tette hozzá Wittig.

A ház tele van tarka díszpárnákkal és takarókkal, színes falakkal, fényes lámpaernyőkkel és más, a 70-es évek témájú dekorációjával. Ugyanis a tulajdonosok fontos szempontja volt, hogy élénk színekkel vegyék magukat körül.

„Az 1970-es években mindennek ilyen volt a stílusa, nekünk most nincs. Azt hiszem, sok emberből hiányzik ez a maximalizmus – az akkori kor teljes ellentéte a mostani fehér és szürke otthonoknak.”

A lelkes lakberendező anya arra biztat másokat, hogy a dekoráció során használjanak vintage és használt tárgyakat is. „Ez a helyreállításról szól, nem a felújításról” – mondta a FoxNewsnak Wittig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top