nlc.hu
Trend

Diana hercegnő téli öltözékei

Diana hercegnő 7 téli szettje, ami ma is divatos lenne

Diana hercegnő stílusa több évtized távlatából is aktuális. A trendek, melyeket ő teremtett, vagy tett minden korábbinál népszerűbbé, a mai napig is jelen vannak a divatban. Most a legemlékezetesebb téli szettjeit idézzük fel.

Pán Péter gallér

1982-ben az első gyermekével várandós Diana hercegnő az angliai Huddersfieldbe látogatott. Az eseményen egy orgonanila télikabátot viselt, egyik kedvenc márkája, az patinás londoni Bellville Sassoon akkori kollekciójából. A csodaszép színárnyalaton túl a kabátot a méretes, rojtos szélű Pán Péter gallér tette különlegessé. A vállhangsúlyos szabás és az ilyen típusú gallér a nyolcvanas évek elején rendkívül trendi volt, tavaly pedig újra visszatért a  divat fősodrába.

Diana hercegnő

A várandós Diana (Fotó: Getty Images)

Camel

Lady Di 1984-ben, Derbyben viselte ezt a puffos vállú, camel színű Caroline Charles télikabátot, a hozzá illő kalappal, valamit rozsdavörös clutchcsal és ugyanilyen színű csizmával, melyek sikkes kontrasztot adtak az outfitnek. Az hercegnőn látható darabok örök klasszikusok, melyekhez hasonló kreációk a leghíresebb divatházak mai kollekcióiban is felbukkannak.

Diana hercegnő camel színű kabátban

A hercegnő Derbyben (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

Piros-fekete

A walesi hercegné egyik legnagyobb favoritja volt ez a fekete gallérral díszített, piros Catherine Walker szövetkabát, melyet számos hivatalos megjelenésén, így 1984-ben Birminghamben is magára öltött. Rendszerint fekete vagy fekete-fehér öltözékekkel kombinálta, hiszen jól tudta, hogy egy ilyen kabátot igenis hagyni kell érvényesülni. A színvilág és a szabás egyaránt időtlen, egy hasonló összeállítás ma is makulátlanul elegánsnak hat.

Diana hercegnő piros-fekete kabátban

Piros-fekete (Fotó: Getty Images)

Oversize

Az oversize napjainkban az egyik legmarkánsabb divattrend. A túlméretezett sziluettek – különösképp a vállak és ruhaujjak – a nyolcvanas években is igen felkapottak voltak. Diana hercegnő pedig köztudottan lépést tartott a legaktuálisabb irányzatokkal, még akkor is, ha azzal időről időre megsértette a királyi család tagjaira vonatkozó öltözködési előírásokat. Az alábbi képen látható öltözéke azonban, melyet egy londoni házassági tanácsadó központban tett hivatalos látogatásán viselt, úgy volt szuperdivatos, hogy közben a protokoll előírásainak is maradéktalanul megfelelt.  

Diana hercegnő oversize kabátban

Lady Di ovesize kabátban (Fotó: Profimedia)

Kockák

A kockás holmik valamilyen formában folyamatosan jelen vannak a divatban, nincs ez másképp ma és nem volt évtizedekkel ezelőtt sem. Ez a sárga-fekete, óriáskockás Escada kabát, melyet Diana a Wight-szigeten, egy hajó avatóünnepségén viselt 1988 decemberében, még így 2021 telén sem tűnik divatjamúltnak, sőt. 

Diana hercegnő kockás kabátban

1988 decemberében (Fotó: Terry Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

Farmer és baseball dzseki

Köztudomású az is, hogy Diana hercegnő civilben előszeretettel viselt lazább, sportosabb öltözékeket. Így tett például olyankor, amikor a fiait iskolába vitte. Ezen a lesifotón, melyet a londoni Wetherby Iskola bejáratánál készítettek róla, ahova épp Harry herceget kísérte be, baseball dzsekit, farmert és rojtokkal díszített csizmát viselt. Egy hasonló szett bármely neves divatmárka mai lookbookjában is felbukkanhatna.

Diana hercegnő óvodába viszi Harryt

Diana hercegnő a Wetherby Iskola bejratánál (Fotó: Getty Images)

Pufikabát

Lady Di imádott síelni, ha tehette, évente többször is ellátogatott valamelyik európai síparadicsomba. Ez a piros pufikabátból, fehér garbóból és szűk szabású nadrágból álló outfit nem csak a sípályákon, de manapság akár az utcai divatban is megállná a helyét, persze nem sítalpakkal kombinálva.

Diana hercegnő síel

1993, Ausztria (Fotó: Kent Gavin/Mirrorpix/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top