nlc.hu
Trend

Hírességek Diana stílusában

8 alkalom, amikor a hírességek úgy öltöztek, mint Diana

A legnagyobb világsztárokat is inspirálja Diana hercegnő öltözködési stílusa.

Katalin hercegné számos alkalommal megidézte már öltözékeivel Dianát, azonban nem ő az egyetlen ismert ember, akire a mai napig is hatással van a néhai walesi hercegné stílusa.

Anne Hathaway

Diana az 1996-os MET-gálán egy sötétkék slip dressben vett részt, melyet John Galliano tervezett számára. A hálóingszerű estélyi merőben más volt, mint Lady Di addigi báli ruhái, határozottan eltért a tőle megszokott stílustól, ezzel pedig kifejezte, hogy Károly hercegtől való válása után új fejezet kezdődött az életében. Anne Hathaway 2014-ben a Csillagok között premierjén viselt egy hasonló szaténruhát.

Diana hercegnő stílusában

Fotók: Getty Images

Jennifer Aniston

Diana 1981 márciusában, egy jótékonysági gálán jelent meg először Károly herceg oldalán azok után, hogy néhány héttel korábban bejelentették az eljegyzésüket. Az eseményre egy fekete, pánt nélküli, fodros mellrésszel ellátott báli ruhát választott. Ezt az öltözéket idézte Jennifer Aniston szettje a 2020-as Golden Globe-gálán.

Diana hercegnő stílusában

Fotók: Getty Images

Sonam Kapoor

Lady Di 1987-ben, a cannes-i filmfesztiválon ebben a világoskék Catherine Walker estélyiben vonult fel. 27 évvel később szintén Cannes-ban Sonam Kapoor indiai színésznő öltött magára egy nagyon hasonló ruhát.

Diana hercegnő stílusában

Fotók: Getty Images

Lili Reinhart

Az ezüstszínű laméruhát Bruce Oldfield álmodta meg Diananak, a hercegnő a brit divattervező 1985-ös divatshowján viselte azt. Lili Reinhart amerikai színésznő a 2018-as MET-gálára választott egy hasonló outfitet, melyet a H&M tervezői alkottak meg.

Diana hercegnő stílusában

Fotók: Getty Images

Mandy Moore

A korábban tabunak számító lila-piros, illetve rózsaszín-piros színpárosítást Diana „legalizálta” a nyolcvanas évek végén, egész egyszerűen azzal, hogy több alkalommal is viselt ilyen színösszeállítású szetteket. A 2019-es Emmy-gálára több híresség, köztük Mandy Moore is piros-rózsaszín  öltözéket választott.

Diana hercegnő stílusában

Fotók: Getty Images

Jennifer Lawrence

1985. december 15-én a Vissza a jövőbe című film londoni premierjén Lady Di egy, a királyi család divatszabályaihoz mérten igencsak merész, hátul mélyen dekoltált bársonyruhában jelent meg, melyhez hosszú megcsomózott gyöngysorát is fordítva tette fel. A stílus Jennifer Lawrence 2013-as Oscar-szettjén is visszaköszönt. 

Diana hercegnő stílusában

Fotók: Getty Images

Emily Ratajkowski

Diana köztudottan a sportos életmód híve volt és – a királyi család tagjaitól merőben szokatlan módon – simán kiment edzőruhában, például biciklis nadrágban és melegítőfelsőben is az utcára, még úgy is, hogy biztos lehetett benne: a lesifotósok megörökítik majd. A biciklis nadrág az elmúlt néhány évben újra divatba jött, hírességek sora, többek között Emily Ratajkowski is előszeretettel viseli.

Diana hercegnő stílusában

Fotók: Getty Images

Meryl Streep

Ez az öltözék annyiban kakukktojás, hogy egészen biztosan nem Diana volt az ihletője, legfeljebb fordítva történhetett. Meryl Streep ugyanis az 1980-as Oscar-gálán viselte ezt az felhajtott galléros, fehér estélyit, Diana pedig 9 évvel később, a British Fashion Awards gálán öltötte magára először a gyöngyökkel és flitterekkel díszített, hasonló gallérmegoldással készült Catherine Walker kreációt, mely Elvis-ruhaként vonult be a divattörténelembe.

Diana hercegnő stílusában

Fotók: Getty Images

via

Olvass még Diana hercegnőről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top