nlc.hu
Trend

Legjobb parfümök 2021

Ezek voltak 2021 legnépszerűbb parfümjei

Megszavazták 2021 legjobb parfümjeit, mutatjuk a nyertes női és férfi illatokat.

A parfümrajongók online közösségi oldala, a Fragrantica ismét szavazára bocsátotta az illatokat, hogy kiderüljön, mely női és férfi parfümök voltak 2021-ben a legnépszerűbbek.  A szavazás több kategóriában zajlott, a bő hétszázezres követőtábor pedig izgalmas illatokra adta le a voksát, összesen több mint másfél milliót.

Legjobb női parfümök – 2021

5. Guerlain – Shalimar Millésime Vanilla Planifolia

Shalimar Millésime Vanilla Planifolia Guerlain

Guerlain – Shalimar Millésime Vanilla Planifolia

2021-es illatújdonság, mely egy igazi, vaníliás illatcsoda. Orientális, limitált kiadású illat, amit teljes egészében a vanília határoz meg, mely az eredeti Shalimar illat kulcsjegyei közt is fellelhető. A vanília tinktúrát fás, könnyed bőrös és fűszeres jegyek, a vanília kivonatot pedig érzéki, gourmand jegyek jellemzik, náluk több pedig nem is szükséges.

4. Jean Paul Gaultier – La Belle Le Parfum 

Jean Paul Gaultier - La Belle Le Parfum

Jean Paul Gaultier – La Belle Le Parfum

A La Belle parfüm 2021-es változata, a Le Parfum is toplistás lett, esetében szintén egy vaníliás illatról van szó, melynek fejjegyében körte, szívjegyében tonkabab és jázmin, alapjegyében pedig a vanília illatjegy található.

3. Givenchy – L’Interdit Eau de Parfum Rouge 

Givenchy - L'Interdit Eau de Parfum Rouge

Givenchy – L’Interdit Eau de Parfum Rouge

A L’Interdit 2021-es illatvariánsa, a L’Interdit Eau de Parfum Rouge egy izzóan érzéki parfüm, amit a meleg, fűszeres akkordok, a fehér virágok és a fás illatelemek határoznak meg. Csábító és kifinomult egyszerre, tökéletes őszi-téli illat.

2. By Kilian – Angels’ Share 

By Kilian Angels' Share

By Kilian Angels’ Share

A dobogó második fokára a By Kilian 2020-as unisex illata állhatott fel, mely már megjelenésének évében is toplistás volt. Fás, fűszeres illat, vaníliásan édes, melynek fejjegyében konyakot, szívjegyében fahéjat, tonkababot és tölgyfát, alapjegyében pedig praliné, vanília, szantálfa illatjegyeket találunk.

1. Yves Saint Laurent – Libre Intense 

Yves Saint Laurent - Libre Intense 

Yves Saint Laurent – Libre Intense

A legjobb női illat az Yves Saint Laurent Libre Intense lett, mely háttérbe szorított minden 2021-es illatot, főként úgy, hogy a parfüm még 2020-ban jelent meg. Már akkor is bekerült a top 10-be, most pedig első helyezett lett, nem véletlen. Egészen különleges fűszeres-virágos parfümről van szó, az eredeti modern, nőies fougere illat intenzívebb változatáról. Utolsó cseppjéig a független nő illata, aki követi vágyait. Az illatban feminin és maszkulin jegyek keverednek, eredményül egy hosszan tartó, nőies illatkompozíciót alkotva. 

Legjobb férfi parfümök – 2021

5. Tom Ford – Ombre Leather Parfum 

Tom Ford - Ombre Leather Parfum 

Tom Ford – Ombre Leather Parfum

A férfi parfümök kategóriájában a Fragrantica toplista ötödik helyére került fel az Ombré Leather új változata. Az illat a virág és bőr merész párosítása, melyben az ibolya levélből készült kivonat erőteljes zöld jelleget ad, utat biztosítva az elegáns cédrusfa illatának. A szívjegyben található arab jázmin kivonat virág erőteljes gyümölcsös és virágos illata a loncra emlékeztet, az alapjegy mély bőr és fa jegyei a zöld dohánnyal alkotnak egységet.

4. Dior – Dior Homme Original 

Dior - Dior Homme Original 

Dior – Dior Homme Original

2021-es illatújdonság volt a Dior Homme Original, ami mindössze három illatjegyből építi fel íriszes, földes, fűszeres illatát. Igazi férfias illatról van szó, mely ősztől tavaszig tökéletes választás lehet. Fejjegyében az írisszel nyit, melyhez a szívjegyben a guatemalai kardamom bontakozik ki, végül az alapjegyben a vetiver teszi teljessé őket.

3. Yves Saint Laurent – La Nuit de L’Homme Bleu Électrique 

Yves Saint Laurent - La Nuit de L'Homme Bleu Électrique 

Yves Saint Laurent – La Nuit de L’Homme Bleu Électrique

a La Nuit de L’Homme múlt évi variánsa az illat, mely a toplista harmadik helyére került. Összességében egy fűszeres, aromás, igazi férfias illat, mely a kardamom, gyömbér és bergamott frissességével nyit, melyekhez a levendula és geránium különleges kettőse társul, végül a cédrus és vetiver teszi teljessé az illatkompozíciót.

2. Jean Paul Gaultier – Le Male Le Parfum 

Jean Paul Gaultier - Le Male Le Parfum 

Jean Paul Gaultier – Le Male Le Parfum

A 2020-ban megjelent parfüm egy évvel később is megőrizte toplistás helyét, még mindig a második legnépszerűbb férfi illatnak számít. Alapvetően őszi és téli illatról van szó, fűszeres, aromás, vaníliás illat, melynek fejjegyében kardamom, szívjegyében levendula és írisz, alapjegyében pedig vanília, orientális jegyek és fás jegyek találhatók. Hosszan tartó, de nem tolakodó illat, esti alkalmakra és nappalra is jó választás.

1. Dior – Sauvage Elixir

Dior - Sauvage Elixir

Dior – Sauvage Elixir

A 2021-es évben a legjobbnak ítélt férfi parfüm a Dior Sauvage Elixir lett, az aromás illatról nem győznek áradozni a Fragranticán. Határozottan férfias és csábító, igazi luxus illat, ami karaktert ad, mégis fiatalos. Illata nagyon tartós és intenzív, viselni tudni kell, de megéri. Fahéj, szerecsendió, valamint a kardamom és grapefruit kombinációjával nyit, melyekhez a levendula bontakozik ki a szívjegyben, majd szantálfa, édesgyökér, borostyán, pacsuli és haiti vetiver kombinációja teszi ellenállhatatlanná.

A parfümteszteken ezek az illatok is jól szerepeltek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top