nlc.hu
Trend

Híres kismamák címlapjai az elmúlt 30 évből

Pőreparádé, full pompa és háziasszony szett – Híres kismamák címlapjai az elmúlt 30 évből

Vannak-e trendek? Mi vezérel egy híres kismamát, amikor ledobja a textilt egy fotózáson? Mi jellemezte az elmúlt 30 évet, és milyen fotókon szeretik most viszontlátni magukat a várandós hírességek?

Lehet-e meztelen a címlapon egy kismama?

1991-et írtunk, amikor Demi Moore történelmet írt Hollywoodban. A színésznőt Annie Leibovitz örökítette meg a Vanity Fair címlapjára. Moore meztelenül mutatta testét, ekkor már a hetedik hónapban járt második lányával. A gyermek – akinek Bruce Willis az apja – a Scout LaRue nevet kapta. Megjelenése után a felvétel komoly vitát váltott ki, sokak szerint a kismama Moore-t szexuálisan tárgyiasították. „Megértem azokat, akik szerint a várandósság annyira intim, hogy csak a szülőkre tartozik. De ez egy meghatározó pillanat volt az életemben, amit arra használtam, hogy valóban önmagamban legyek, kifejezzem magam, és ne próbáljak más lenni, mint én” – magyarázta 30 évvel később, 2020-ban Moore egy YouTube-interjúban. Ő egyébként 2019-ben megismételte ezt a fotót, igaz, ekkor már nem kismamaként.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Demi Moore a Vanity Fair címlapján

Demi után 15 évvel, Britney Spears állt meztelenül a kamerák elé. Az énekesnő 2006-ban a Harper’s Bazaar címlapján pózolt kismamaként, amikor a második gyermekét, Jayden Jamest hordta a szíve alatt. Érdekesség, hogy az embereket kicsit sem az lepte meg, hogy egyetlen ruhadarab sem volt rajta, inkább az, hogy barna hajjal láthatták, nem pedig szőkén, ahogyan megszokták.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Britney Spears a Harper’s Bazaarban

Két évvel később egy másik díva, Christina Aguilera is várandós lett. Az első gyermekével volt terhes és elfogadta a Marie Claire magazin felkérését, a címlapon pedig egyetlen, rövid bőrdzseki „takarta” a testét. Aguilera ráadásul hónapokig nem beszélt a várandósságáról, ezért nagy volt a meglepetés, amikor ezzel a borítóval tudatta a hírt a világgal. Az énekesnő a címlap kapcsán azt mondta, hogy szeretett volna önmaga lenni, csakúgy, mint az életében általában, azonban nehezen viseli a folyamatos nyomást. „Engem mindig megbélyegeznek. Ha túl szexi vagyok, akkor közönségesnek neveznek. Ha nem vagyok elég szexi, akkor számító és ravasz vagyok. Azt mondom: én már csak önmagam akarok lenni. Tényleg nem értem, miért bántanak” – mondta akkor a People magazinnak.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Christina Aguilera a Marie Claire címlapján

Mariah Carey-t 2011-ben a Life & Style Weekly hetilap címlapjára fotózták meztelenül, várandósan. „A végső célom az volt, hogy megosszam ezt a hihetetlenül személyes pillanatot az igazi rajongóimmal” – magyarázta a lapnak az énekesnő, aki abban az évben ikreknek adott életét. Carey interjújában annyi furcsaság volt, hogy még a Guardian is szemlézte, és kommentárt is fűzött hozzá. Többek között ilyenek hangzottak el a cikkben: „Úgy érzem, hogy két emberkét hozok majd a világra”–- ez pedig különösen érdekes megjegyzés annak fényében, hogy ekkor már tudta a nyilvánosság, hogy ikrekkel várandós. „Mariah, azért érzed úgy, hogy két gyermeket szülsz majd, mert VALÓBAN KÉT GYERMEKET HOZOL A VILÁGRA. És ne ijedj meg, de ruha nélkül születnek majd, és ez így van rendjén” – üzente meg a Guardian újságírója a cikkében.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Mariah Carey a Life & Style[sc_cts_position slug="roadblock020" clear="1"] címlapján

De nemcsak színésznők és énekesnők, hanem modellek is beálltak a sorba. Köztük többek között Claudia Schiffer, aki 2010-ben a német Vogue címlapján mutatta meg a pocakját: a fotózás idején már a kilencedik hónapban járt.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Claudia Schiffer a német Vogue magazinban

Itthon nem sokan vállaltak be hasonló címlapot. Gombos Edina a kislányával volt várandós, amikor 2008-ban egy nagyon intim, családias és szeretetteljes fotósorozat készült róla és a férjéről. Nem voltak beállított pózok vagy tökéletes smink és frizura, csak egy leendő anyuka és apuka, akik épp olyan izgatottan várták az első gyermekük érkezését, mint bármelyik házaspár.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Gombos Edina a Best magazin címlapján

Elegancia és letisztultság

Azért nem minden ismert ember dobja le a textilt. Celine Dion 2010 novemberében a Hello! magazin kanadai kiadványát engedte be az otthonába, amikor az ikreivel volt várandós. Az akkor 42 éves énekesnő egy hófehér nyári ruhát viselt.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Veline Dion a Hello! magazinban

2004-ben a Story magazin címlapján szerepelt a híradósból lett gasztromogul, Stahl Judit, mint kismama. Ő egy elegáns, magenta színű ruhában, és egy zöld kiskabátban mutatta meg a pocakját. Három évvel Stahl Judit után Erdélyi Mónikát is a Story magazin borítóján láthattuk. Őt is a letisztultság jellemezte, ami sokkal közelebb áll a magyar olvasókhoz, mint a külföldi luxus szettben pompázó glamour kismamák.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Stahl Judit a Story magazin címlapján

Jakupcsek Gabriella 2008-ban, 45 évesen lett várandós a harmadik gyermekével. A negyedik hónapban járt, amikor egy könnyű, piros nyári ruhában a Best magazin kamerái elé állt. Nem volt ebben semmi távolságtartó, sem luxus, vagy elérhetetlen hollywoodi csillagos. Egy boldog kismama simogatta a gömbölyödő pocakját és alig hitte el, hogy ez a csoda vele történik meg. „Hiába voltak előjelek, hiába lett a sokadik terhességi teszt pozitív, egyszerűen nem hittem el, hogy várandós vagyok” – mesélte akkor a lapnak. A tévés aztán egy egészséges kislánynak adott életet: Emma idén már 14 esztendős lesz.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Jakupcsek Gabriella a Story magazin címlapján

A sorozat elejétől a végéig oszlopos tagja volt a Barátok köztnek Varga Iza. A színésznő hamar a nézők kedvence lett, így nemcsak Balogh Nóráról szerettek volna mindent tudni a rajongók, hanem az őt alakító Varga Izáról is. 2006-ban ő is a Story magazinnak mutatta meg magát, amikor a második kislányával volt várandós. A boldog, mosolygós színésznő egy egyszerű, fekete, spagettipántos ruhát viselt a fotózáson, s örömmel újságolta el az olvasóknak, hogyan változik és bővül a családjuk a következő hónapokban.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Varga Iza a Story magazin címlapján

Egy új generációt képviselt a címlapokon Radics Gigi, aki 2020-ban szerepelt kismamaként a Story magazinban. Az azonban nem változott, hogy ő is a letisztultságot, a természetességet választotta, amikor a fotózásról és a fotók hangulatáról volt szó. Pár hónappal korábban már készült róla egy hasonlóan elegáns, de természetes címlap szintén a Story magazinban. Akkor a férjével együtt volt látható, már kismamaként.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Radics Gigi a Story címlapján

Párosban a címlapon

Érthető, ha egy híres kismama nem egyedül akar beszélni az öröméről egy magazinnak, a nyilvánosságnak, hiszen a babavárás izgalmaiban osztozik a férjével. Tóth Gabi sem egyedül állt kamerák elé 2019-ben, hanem séf párjával, Krausz Gáborral. Ráadásul az ő címlapjuk az esküvőjükön készült. Az ismert házaspár azt szerette volna, ha kislányuk már házasságba születik, így lett a kismama címlap egyben esküvői emlék is.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Tóth Gabi a Story címlapján

A Tápai-Kucsera páros tagjai is mindketten ismertek. Ők a harmadik gyermekük érkezése előtt vállalták el ezt a csodálatos fotósorozatot. Ráadásul nemcsak a felhőtlen örömről, az érkező, harmadik babáról számoltak be. Nyíltan beszéltek a küzdelmekről is és arról, hogy mindig megtalálják azt a közös célt, amiért megéri harcolni a kapcsolatukért.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Tápai Szabina és Kucsera Gábor a Story címlapján

Igazi különlegességek

2007-ben tombolt a Grace klinika-őrület, melynek egyik főszereplője akkoriban Patrick Dempsey volt. A színész felesége, Jillian ekkor volt várandós az ikerfiaikkal. Mivel azonban Jillian nem híresség, nem is szeretett volna a címlapon láthatóan szerepelni, de a fotóra így is rákerült a pocakja, hiszen a férjét vele együtt fotózták. Így lett a Life magazin borítóján a leendő apuka Dempsey, aki meg is kapta „A legszexibb apuka” címet. Ki merné ezt elvenni tőle?!

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Patrick Dempsey a LIFE címlapján

Mindig vannak különleges évek, amikor sokkal több sztáresküvő, vagy szakítás történik. 2008-ban a sztárbabák száma volt elképesztően magas. Még csak az év harmadik hónapjában jártunk, de már akkor tudni lehetett, hogy 23 híres ember családjához látogat majd el a gólya az év hátralévő hónapjaiban. Erre mondják azt, hogy Bébibumm.

Összeállításunkat egy igazán különleges darabbal zárjuk. 2021-ben Horváth Éva szerepelt a Story magazin címlapján. Az egykori modell büszkén adta hírül, hogy második gyermekét hordja a szíve alatt. A fotósorozat pedig zseniálisra és egyedire sikerült. Éva mellett ott játszott az idősebbik fia, Kristóf, aki mit sem törődve a kamerával, tologatta a játékautóját. A 42 éves kismama pedig talpig gyöngysorban, a vasalót szorítva üzente meg, hogy ismét fiúval várandós.

sztárok kismama címlap várandósság celebek

Horváth Éva a Story címlapján

Bármilyen ruhában, vagy éppen ruha nélkül áll egy híresség a kamerák elé, fontos tisztelni a döntését, hogy a nyilvánosságot is bevonja életének egyik legmeghatározóbb időszakába. Ki így, ki úgy szeretne mesélni erről az áldott állapotról. Az elmúlt 30 év fotóit elnézve kijelenthetjük, hogy a trendek nem tűnnek el végleg, csak váltogatják egymást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top