nlc.hu
Trend

Világsztárok stylist nélkül

8 stílusos világsztár, aki nem dolgozik stylistokkal

Bár megtehetnék, hogy jó nevű stylistokra bízzák magukat, ők inkább saját maguk döntenek arról, mit viselnek a hétköznapokban, vagy épp a vörös szőnyegen.
Dita Von Teese

A világsztárok esetében általában alap, hogy a gardróbjuk összeállítását profi stylistokra bízzák. Akadnak köztük azonban olyanok is, akik nem kérnek a szakemberek segítségéből, inkább a saját ízlésükre hagyatkozva hozzák meg a divattal kapcsolatos döntéseiket és így is – vagy talán éppen ezért – ott vannak a földkerekség legstílusosabb hírességei között…

Diane Keaton 

Diane Keatonnak évtizedek óta védjegye a maszkulin ihletésű öltözködés, a való életben és gyakran a filmvásznon is. Annak idején saját maga alakította ki ezt a stílust és később, amikor már simán megtehette volna, sem dolgozott soha stylistokkal. „Szeretem a ruhákat és saját magamat öltöztetem” – szögezte le a The Telegraph riportjában, hozzátéve, hogy divat tekintetében sem szeret kitaposott utakat járni. Bár stílusa miatt nem csupán elismerést, de rengeteg kritikát kapott, sőt kap még a mai napig is, ő bizony határozottan tartja magát hozzá. Még a fotózásokon, vagy épp a gálákon is általában a saját ruháit viseli, nem pedig divatházaktól az adott alkalomra kölcsönkapott kreációkat.

Megnézem
Összes kép (3)

Blake Lively

Blake Livelynek gyakorlatilag bérelt helye van a legjobban öltözött hollywoodi színésznők listáján, ezt pedig elsősorban saját magának köszönheti, stylistja ugyanis neki sincs. „Minden bizonnyal azért, mert kontrollmániás vagyok és nagy az egóm. Valószínűleg ez az őszinte válasz” – viccelődött a WWD magazinnak adott interjújában, majd így folytatta: „Imádom a tervezést és szeretem a divatot, és ez is egy módja annak, hogy kreatív legyek. A munkám során is kifejezhetem a kreativitásomat, de az mindig egy bizonyos időszakon át tart, sok más ember is részt vesz benne, van eleje, közepe és vége.” A színésznő rendszeresen jár divatbemutatókra, ahol lefotózza a neki tetsző holmikat, melyeket aztán megrendel. Bár van egy asszisztense, aki segít neki az ilyen jellegű ügyei intézésében is, szívesebben tartja személyesen a kapcsolatot a divattervezőkkel. Lively egyébként sminkeket és frizurákat is szeret készíteni saját magának és a barátainak is. 

Blake Lively
Megnézem
Összes kép (3)

Tilda Swinton

Tilda Swinton már genetikai adottságaiból adódóan is az egyik legegyedibb megjelenésű világsztár, éteri külsejéhez pedig karakteres öltözködési stílus társul. Az outfitjeit maga válogatja össze és egy nyilatkozatában kifejtette, nem is érti, miért van szüksége bárkinek stylistra. „Úgy érted, van valaki a szállodai szobádban, aki kiveszi a ruháidat a bőröndből, és kiteríti neked? Igazán? Ez csak fantázia. Senki nincs a bőröndömben, csak én magam, ezt elmondhatom” – fogalmazott. A jelmeztervezők munkáját ugyanakkor meghatározónak tartja. „A jelmez fontos része annak, hogy bele tudj helyezkedni a szerepbe. A jelmeznek nagyon gyorsan kell átadnia az információt azzal kapcsolatban, hogy ki is az adott személy.”

Tilda Swinton
Megnézem
Összes kép (3)

Diane Kruger

Diane Kruger nem tartja feleslegesnek a stylistok tevékenységét, mivel úgy véli, azoknak, akiknek nincs elegendő idejük ilyesmire vagy nem találnak örömet az öltözködésben, valóban szükségük lehet szakember segítségére. Pályája elején még őt is stylist öltöztette, azonban azon vette észre magát, hogy emiatt kezdi elveszíteni az egyéniségét és úgy kinézni, mint mindenki más. Ez volt a fő oka annak, hogy aztán a saját kezébe vette a stílusa alakítását. „A vörös szőnyeges eseményekre gyakran kölcsönkérek ruhákat a tervezőktől, mert így bizonyos értelemben könnyebb. Nem kell vásárolnod, utána pedig csak visszaadod” – nyilatkozta a Yahoo Style-nak. Ugyanitt kiemelte, hogy a couture divatot rendkívüli módon tiszteli. „Ez valóban egy művészeti forma. Annyira tisztelem, hogy sosem viselnék ilyen ruhát, kizárólag nagyon különleges alkalmakkor.” A színésznő a hétköznapokban saját bevallása szerint, a táskái kivételével, nem hord nagyon drága holmikat.

Diane Kruger
Megnézem
Összes kép (3)

Dita Von Teese

Dita Von Teese amerikai táncosnő és modell a neo-burleszk megtestesítőjeként szerzett magának hírnevet. Az 1930-1940-es évek stílusát idéző outfitjeit, melyet olyan nők ihlettek, mint például az excentrikus Luisa Casati, önállóan állítja össze, a sminkjét és a frizuráját is maga készíti, 2012 óta pedig saját kollekciókat is tervez. „Egyetlen alkalommal dolgoztam stylisttal. Felkapta az egyik 1940-es évekből származó cipőmet, és azt mondta: ez nagyon aranyosan mutatna egy farmerrel. Azonnal azt válaszoltam: ki vagy rúgva” – idézte fel egy riportban. Ugyanitt hozzátette: „Tisztesség és büszkeség kérdése, hogy én csinálom. Alig várom, hogy kiléphessek a világba és őszintén azt mondhassam: igen, ez az én művem. Szeretem azt a magabiztosságot, amit ad. Másképp úgy érzném, hogy csalok. És az igazság az, hogy ha magam csinálom, kevesebb időbe is telik. Sőt, így még szórakoztatóbb! Miért tagadnám meg magamtól ezt a tiszta élvezetet?”

Dita Von Teese
Megnézem
Összes kép (3)

Rachel Bilson

Rachel Bilson számára a divat elsősorban szabad önkifejezést jelent, éppen ezért nincs stylistja. Szeret kísérletezni és vállalja, hogy olykor hibákat is elkövet. „Tényleg saját magam öltözködöm. Köztudott, hogy egyszer nyakláncot tettem a hajamba. Az öltözködésnek ilyennek kell lennie. A szórakozásról és a kísérletezésről szól. Ez olyasmi, amit vagy élvezel, vagy nem – és én igen.”

Rachel Bilson
Megnézem
Összes kép (3)

Erykah Badu

Erykah Badu az extravagáns öltözködés híve a magánéletben és a reflektorfényben egyaránt. Saját bevallása szerint nem szeret különbséget tenni aközött, amit a színpadon és amit az utcán visel, a saját stílusára egységes egészként tekint. „Nem dolgozom stylisttal. Soha nem tervezem meg, hogy mit fogok viselni, ez mindig pillanatnyi dolog” – mondta a Vogue magazinnak adott interjújában. Az énekesnő ugyanakkor belekóstolt a stylist szakmába, 2016-ban ugyanis  Kerby Jean-Raymonddal közösen alkották meg annak a divatbemutatónak a művészeti koncepcióját, melyen a New York-i kreátor márkája, a Pyer Moss akkori kollekcióját prezentálták.

Erykah Badu
Megnézem
Összes kép (3)

Emmy Rossum

Emmy Rossum azért nem veszi igénybe stylistok szolgáltatásait, mivel imádja a divatot. A nyilvános megjelenéseire többnyire kölcsönzi a szettjeit. „Egyszerűen csak szeretek a ruhákkal játszani, ez nagyon szórakoztató. Én magam írok e-mailt a PR-osoknak vagy a divattervezőknek, és kiválasztom, amit akarok, ők pedig elküldik nekem. Aztán visszaküldöm futárszolgálattal és soha többé nem látom.”

Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top