nlc.hu
Trend

Csak az orrot takarja a dél-koreai maszk

Már olyan maszk is van, ami csak az orrot takarja

Dél-Koreában népszerű az olyan maszk, amely csak az orrot takarja.

A koronavírus-járvány miatt egy új típusú arcmaszk, pontosabban „orrmaszk” terjedt el Dél-Koreában, amire igencsak felkapták a fejüket a netezők a nyugati világban.

A dél-koreai Atman cég által forgalmazott szokatlan arcmaszk két részből áll, amelyek közül az egyik eltávolítható, így viselőjének szája szabadon marad. A maszkot arra tervezték, hogy némi védelmet nyújtson a koroanvírus-fertőzés ellen evés közben is, de bármikor viselhető külön az orrra kitalált rész is.

Már olyan maszk is van, ami csak az orrot takarja

Így néz ki az orrmaszk (Forrás: Coupang.com)

A maszk neve Kosk, ami a koreai ko (orr) és a maszk szavak összevonásából keletkezett. Tíz darab 2500 forintba kerül belőle. De nem ez az egyetlen típusú orrmaszk, ami Dél-Koreában manapság kapható, 500 forintért például három darabot vehetünk egy többször használható fajtából.

A kommentelők közül teljesen haszontalannak gondolják ezeket a különleges maszkokat. A kutatások azonban kimutatták, hogy a legkönnyebben az orron keresztül jut be a koronavírus az emberi szervezetbe. Ezért egyes egészségügyi szakértők szerint a csak az orra való maszk jobb, mintha egyáltalán nem viselnének maszkot. Más virológusok viszont úgy vélik, az orrmaszk csak minimális különbséget jelent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top