nlc.hu
Trend

A Netflix extra díjat kérne azoktól, akik nem szabályosan használnak egy előfizetést

Te is megosztod a Netflix-előfizetésedet olyanokkal, akik nem veled laknak?

A népszerű streamingszolgáltató három dél-amerikai országban, Chilében, Costa Ricában és Peruban tesztel egy új rendszert: plusz díjért cserébe használhatnák a nem egy háztartásban élő személyek ugyanazt az előfizetést.

A három dél-amerikai országban Netflix Standard és Premium csomaggal rendelkező tagok felárért cserébe létrehozhatnak két olyan felhasználói fiókot, amelyeket a saját háztartásukon kívül élő személyek használhatnak. Ennek az ára magyar forintra átszámolva 700 és 1000 forint körüli díjakat jelentenek, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a magyar felhasználóknak ténylegesen mennyibe fog kerülni, ha ugyanezt nálunk is bevezetik.

Netflix

Fotó: Getty Images

Mennyi családtag!

A  Netflix nem ok nélkül teszteli az új rendszert, hiszen jelenleg is van több olyan csomagja, amelyben egy havidíjért cserébe több felhasználói fiókot is létre lehet hozni. Ez lehetővé teszi, hogy egy jelszóval több különböző eszközön bejelentkezve, többen is nézhessenek, (akár egyszerre is) filmeket a platformon.

A Netflix szabályzata szerint azonban

ezt csak egy háztartásban élők tehetnék meg,

ám a cég termékfejlesztési igazgatója szerint a szabályoknak ellentmondóan egyre többen osztanak meg egy előfizetést különböző háztartások között.

A Netflix sokáig nem vett tudomást a csalásokról, tavaly azonban elkezdte kiszűrni és felszólítani a szabálytalankodó felhasználóit arra, hogy a nem egy háztartásban élők fizessenek elő saját fiókra. Most pedig úgy néz ki, hogy további lépésekre szánta el magát.

(Variety)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top