nlc.hu
Trend

Két és fél év börtönre ítélték Boris Beckert

Két és fél év börtönre ítélték Boris Beckert

Boris Beckert két és fél év börtönbüntetésre ítélték.

A bíróság azért ítélte el hatszoros Grand Slam-bajnokot, mert 2,5 millió font értékű vagyont rejtegetett, hogy ezáltal elkerülje az adósságok kifizetését – írja a BBC.

Boris Becker

Boris Beckert 2,5 évre ítélte a bíróság.
(Fotó: Getty Images)

Boris Becker tagadta, hogy megsértette volna a brit fizetésképtelenségi törvényeket,

miután 2017-ben csődöt jelentett, és csaknem 50 millió fonttal tartozott a hitelezőinek.

Nem ez az első eset

A teniszcsillagnak folyamatosan meggyűlik a baja a hatoságókkal, a müncheni kerületi bíróság már egyszer, 2002. október 24-én adócsalás miatt két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását felfüggesztette, ezenkívül 300 000 euró pénzbüntetést szabtak ki, illetve és további 200 000 eurót kellett fizetnie különböző alapítványoknak.

Becker, aki egyébként nagy pókerjátékos, tizenöt évvel később csődöt jelentett, ugyanis nem sikerült rendeznie 14 millió dolláros tartozását, illetve egykori üzlettársa is azzal vádolta meg, hogy neki is lóg egy nagyobb összeggel. A sportoló, pontosabban ügyvédjei ekkor is húztak egy merészet, a magáncsődje elől diplomáciai mentességre hivatkozva szerettek volna immunitást kérni, egészen pontosan arra hivatkoztak, hogy a Közép-afrikai Köztársaság diplomatája. Az afrikai ország viszont azt állította, Boris Becker állítólagos diplomáciai útlevele hamis, mert annak sorszáma egy 2014-ben ellopott útlevél sorszámával egyezik meg.

(Magyar Hang)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top