nlc.hu
Trend

Kovács Lázár a fine diningról

Kovács Lázár: „A fine dining művészeti részét nem mindenki érti”

Ma már szállodák, éttermek keresik fel, hogy mivel javíthatnak a kiszolgálás színvonalán.

Kovács Lázár a zöldpálya.hu-nak adott interjút, ahol többek között arról is kérdezték, hogy fenntartható-e a fine dining. A csúcsgasztronómia ma már nem arról szól, hogy valaki pukkadásig eszik, ez inkább a művészi lét egy új kifejezésmódja – vallja a séf, aki egy ideje már saját cégével tanácsadóként segíti számos hazai étterem és szálloda munkáját.

Kovács Lázár

Fotó: Smagpictures

„Ami pedig a fine dining kérdését illeti, fontos leszögezni, hogy ez egy különleges része a vendéglátásnak, voltaképpen a szakácsszakma művészeti ága, vagy, ha úgy tetszik, szakácsművészet – magyarázta az ismert séf. – Azaz, ez ott kezdődik, amikor az ízek, formák, adagok valamilyen koncepció mentén meg vannak komponálva. A fine dining művészeti részét nem mindenki érti, ahogy egy Csontváry vagy Vasarely-festményt sem mindenki tud befogadni.”

Azt is elmondta, olyan szállodák és éttermek keresik fel, akik változtatni szeretnének, de nem tudják, milyen irányba induljanak el. „Jellemzően olyanok keresnek meg, akik nem tudják, hogyan fejlődhetnének tovább, mert nincs meg a megfelelő személyzetük vagy tudásuk. Én azt a fajta tudatosságot képviselem, ami lehetővé teszi, hogy egy étterem vagy szálloda kínálatát úgy alakítsuk ki, hogy épp a közelről jövő alapanyagok kerüljenek a fókuszba. Ezzel rövidebbé válik az ellátólánc is, ami minden érintettnek előnyt jelent.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top