nlc.hu
Trend

Rozmaringos hajnövesztő spray a TikTok kedvence

Ez az egyszerű fűszernövény lehet a hosszú, erős haj titka

Nagyon könnyen elkészíthető a hajerősítő spray, ami a szakértők szerint is hatásos lehet.
Rozmaringos spray

Még március közepén töltötte fel az oldalára egy Kali nevű TikTokker azt a videót, melyen egy rozmaringos hajerősítő, hajnövekedést serkentő spray elkészítését mutatja be. A videó hatalmasat ment a közösségi oldalon, azóta már több mint 4 millióan látták.

A spray-t nagyon könnyű elkészíteni és használni:

  1. Forralj fel 2-3 bögre vizet!
  2. Amikor már bugyborékolva forr, dobj bele néhány friss rozmaringágat!
  3. Hagyd főni nagyjából egy órán keresztül! Akkor készül el, amikor a víz vörösödni kezd.
  4. A főzetet vedd le a tűzről és hagyd kihűlni, majd töltsd szórófejes flakonba!
  5. A flakonban, hűtőszekrényben tárolva egy hétig is eláll.

Használat előtt moss hajat, majd a még nedves tincseidre permetezz a folyadékból, úgy, hogy a hajtövektől a végekig mindenhová jusson! Ezt követően a hajad hagyd a levegőn megszáradni! Alkalmazd minden hajmosás után!

Valóban működik?

Joggal merülhet fel persze a kérdés, hogy valóban hatásos lehet-e ez az egyszerű főzet. Nos, a BMJ egészségügyi szaklapban megjelent publikáció szerint a sokoldalú rozmaring valóban serkentheti a hajnövekedést, ha azt naponta masszírozzák a fejbőrbe. Egy másik, a SKINmed Journalban olvasható 2015-ös tanulmány szerint pedig a rozmaring védelmet nyújthat a hajhullás ellen.

„A rozmaring nagyszerű választás a haj erősítéséhez és növekedésének serkentéséhez, mert az illóolaja képes helyreállítani, stimulálni és szabályozni a sejteket” – nyilatkozta Caroline Schroeder, okleveles aromaterapeuta a Well+Good magazinnak

Vickie Vidov amerikai sztárfodrász ugyanitt szintén javasolta a rozmaringfőzet használatát. „Megtisztítja a fejbőrt a szőrtüszőkben kialakuló bármilyen lerakódástól vagy elzáródástól, ami hozzájárulna a haj elvékonyodásához és végső soron a hajhulláshoz. Hámlasztó tulajdonságai miatt elősegíti a véráramlást a szőrtüszőkben, és ezáltal potenciálisan serkentheti a hajnövekedést.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top