nlc.hu
Trend

Hétköznapi szokások, amik ártanak a hajnak

Ezekkel a hétköznapi szokásokkal tönkreteszed a hajad

Tudtad, hogy akár az éjszakai forgolódással vagy a törölközővel való dörzsölgetéssel is árthatsz a hajadnak? A szakértők most leleplezték a legnagyobb hibákat.

Mindenki egészséges, dús hajkoronára vágyik, ám sokszor éppen olyan, egészen mindennapi szokásokkal szabotáljuk ezt, melyekről nem is gondolnánk, hogy árthatnak a hajunknak. Hogy pontosan melyek is ezek, azt neves fodrászok és hajgyógyászok segítségével gyűjtötte össze a New York Post.

Éjszakai forgolódás 

„Az éjszakai forgolódás súrlódást és hőt termel a haj és a párna között, ami károsíthatja a hajat és töredezéshez vezethet” – magyarázta Eva Proudman trichológus. A szakember azt javasolta, hogy éjszakára ne túl szorosan, de kössük hátra a hajunkat, így megóvhatjuk a súrlódás okozta sérülésektől.

Nedves hajjal alvás

Ha nedves hajjal alszol, az nagyobb károkat okozhat, mivel a haj nedves állapotban van a legkényesebb állapotban. „A nedves hajszálak olyanok, mint a nedves spagetti” – fogalmazott Bronwen Robinson, a sohói Suite Caroline vezető fodrásza. A nedves hajszálak a rugalmasság hiánya miatt könnyen megnyúlhatnak és eltörhetnek.

Károsodott haj

Illusztráció: Getty Images

Samponozás a haj teljes hosszán

A szakemberek felhívták a figyelmet arra is, hogy a sampont felesleges, sőt ártalmas a haj teljes hosszába bedörzsölni. Elegendő, ha a fejbőrbe és a hajtövekbe masszírozzuk bele, majd a lemosás során hagyjuk végigcsorogni a haj teljes hosszán. A hajkondicionálót viszont éppen a hajtő közelében nem ajánlatos használni, azt a haj alsó kétharmadán alkalmazzuk!

Törölközővel dörzsölés

A szakértők óva intenek attól is, hogy hajmosás után törölközővel dörzsölgessük a hajunkat. Ehelyett azt javasolják, hogy csak csavarjuk bele a törölközőbe és finoman nyomkodjuk meg, hogy az minél több vizet felszívjon. 

Szoros lófarkak és kontyok

A szorosan hátrahúzott lófarkak, kontyok viselése szintén ártalmas lehet. A szakemberek tanácsa, hogy lazábban fogjuk össze a hajat, illetve használjunk sima gumiszalag helyett varrott hajgumit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top